Franta / Cap d'Antibes

 

Cap d'Antibes: nisipurile aurii din Riviera
 
Printre stîncile pitoreşti înconjurate de grădini frumoase şi plaje de aur se situează Cap d'Antibes-una dintre cele mai prestigioase staţiuni de pe Coata azurie. Oraşul romanticului Graham Greene, oraşul culorilor aprinse ale lui Picasso, Cap d'Antibes este aşezat perfect între festivalurile de la  Cannes şi zgomotul din Nissa, păstrînd liniştea plajelor, a golfurilor şi a vieţii sociale. 
 
Grădinile uluitoare şi parcurile din Cap d’Antibes, structura medievală, castele şi muzee magnifice... În vechiul castel Grimaldi, în clădirea puternică şi sumbră, acum se află Muzeul Picasso, şi tablourile viu colorate ale spaniolului într-un mod ciudat dar perfect se află în armonie cu obscuritatea castelului. 
 
Vechile cartiere ale oraşului mai păstrează amintirea istoriei şi atmosfera zilelor trecute... Aici sunt multe magazine şi ateliere mici, proprietarii cărora pînă în ziua de azi transmit secretele măiestriei din generaţie în generaţie. Şi se pare incredibil că la doar 5 minute pe jos se deschid cafenele şi restaurante moderne, fac zgomot şi orbesc cu luminile fluorescente cluburile de noapte şi discotecile. 
 
Iar pe plajele idilice nisipul se ceartă cu soarele- cine din ei este mai auriu... Pe suprafaţa de turcoaz a mării, lunecă graţios iahturile şi în briza uşoară se freamătă copacii măsline. De parcă nu ar fi ceva mai plăcut, decît să înoţi în apa transparentă, analizînd fiecare pietricică de la fund şi să alungi grupurile de peştişori speriaţi. 
 
Cap d'Antibes: prestigiu şi statut. Aici se găsesc vile luxoase şi conacele miliardarilor şi a starurilor din show-business. În acest colţ de rai s-au situat vilele odiosului B.Berezovski şi a proprietarului clubului de fotbal „Chelsea”, Roman Abramovici. Hotelul din Antibes- Cap-Eden Roc primeşte anual vedetele de la Festivalul de Film de la Cannes. Cîndva între pereţii săi s-au oprit Marlene Dietrich, John F. Kennedy, Charlie Chaplin, Madonna. Iar F.S.Fitsdzherald în romanul său „Noaptea este tandră” a descris restaurantul hotelului faimos. 
 
 
 
Cap d'Antibes: înseamnă lux şi frumuseţe, eleganţă şi stil, iar cel care a fost vre-o dată pe Coasta de Azur(Côte d'Azur) neapărat îşi va dori să revină aici. Pentru a resimţi plăcerea relaxării pe plajă, pentru a mai rătăci prin cartierele vechi, şi să se distreze palpitant în prestigioasele cluburi de noapte. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii