Franta / Bandol

 

Bandol- o rază de soare din Provenţa(Provence)

 

Cînd vine vorba de odihnă în Bandol, apar în faţa ochilor vile şi hotele luxoase, iahturi ancorate în lumina nopţii şi ţărmuri însorite. Se pare că şi numele acestei regiuni provensale emană un gust delicat de  vin roz cu o savoare abia perceptibilă a brizei marine. Te poţi plimba pe malul mării inspirînd aer proaspăt dinspre golf, poţi face o promenadă pe un iaht luxos, sau vei alege să vizitezi obiectivile turistice de aici. Sau pur si simplu să stai la terasa unui restaurant privind în depărtarările mării şi negrăbit să bei din faimosul vin al vinificatorilor bandoli.

 

Numeroase golfuri şi plaje izolate demult atrag atenţia spre Bandol nu doar a turiştilor dar şi locuitorilor a celor mai apropiaţi vecini: Toulon şi Marsilia, care vin aici în weekend pentru a se scălda în laguna pură a mării şi a face băi de soare pe nisipul mieros din golful îndepărtat. Aici, în albastrul netulburat al golfului pitoresc şi domol, departe de turişti, poţi practica daivingul, urmărind cum aleargă zăpăciţi peştişorii viu coloraţi şi grupuri de sardine agile.

 

Ruinele castelului vechi, năpădite de buruiene şi flori, zona din faţa catedralei şi grădina magnifică a departamentului Var, luxos în frumuseţea sa- toate sunt pentru cei ce preferă să combine odihna de litoral cu excursii cognitive. După o plimbare pe jos prin verdeaţa feerică a parcului, vei avea nevoie de o pauză. Bulevardele umbrite sunt pline cu cafenele mici din care plutesc arome de copturi proaspete, unde te poţi întări cu un croissant pufos, crocant, şi o ceaşcă de cafea, apoi, cu noi puteri să continui plimbările interesante prin Bandolul însorit.

 

Amintirele luminoase a călătoriei din acest oraş, încă mult timp te vor copleşi, precum un pahar de vin roşu, cu gust dulce-acriu şi catifelat din văile bandole. Şi atunci îţi vei dori neapărat să revii aici la începutul lunii decembire, ca să patricipi la festivalul vinului şi să guşti din din această băutură „jucăuşă” savurînd-o cu brînză frnaceză. 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii