Grecia / Attiki

 

Attica: Rieviera ateniană
 
Attica – este ilustrată prin apele calme ale Mării Egee, plajele fierbinţi şi plimbări la poalele umbroaselor plantaţii de lămâi în amiaza zilelor cu arşiţă, acompaniate de o aromă dulce subtilă. Hotelurile moderne de aici deţin golfuri private pentru iahturile destinate croazierelor, devenind astfel un fel de decor pentru urmele tragediei greceşti, a istoriei Greciei Antice, a ruinelor devenite monumente arhitecturale. 
Attica – înseamnă Atena, o veche metropolă, ce a absorbit o mare parte din istoria greacă. Mîndria Atenei – Complexul Acropole, cetatea zeilor, locul în care se decidea soarta a milioane de oameni. Această capodoperă merită descoperită într-un mediu neagitat, pentru a simţi cu adevărat toată puterea trecutului său. 
Cînd se lasă amurgul în Atena, poţi admira oraşul noctrun din vîrful muntelui Likavitos, care deţine o frumoasă podoabă decorativă: biserica din marmură albă Sf. Gheorghe. 
După excursii şi atracţii turistice, îţi vei dori să faci o pauză mai obişnuită de la impresiile acumulate, prin exploatarea magazinelor cu vitrine atrăgătoare şi să te ocupi de shopping. Odată ce ai finisat cumpărăturile mult dorite în buticuri şi centre comerciale, îţi recomandăm să te întăreşti în una din tavernele locale, în apropiere de Lysicrates, servind o ceaşcă de cafea aromată. 
Pe coasta de sud-est a regiunii Attica, mai bine cunoscut sub numele de "Riviera Atenei", printre parcurile de pini, s-au instalat cele mai moderne suburbii din Atena. Anume aici, între două golfuri, se întinde o promenadă adevărată de vile şi hoteluri vechi dar prestigioase. Paleo Faliro şi Glyfada sunt renumite pentru plajele sale nisipoase, Sailing Club pentru iahturile oceanice şi terenuri pentru golf. Pentru diversificarea vacanţelor în Paleo Faliro, a fost construit un acvariu, ce prezintă viaţa creaturilor marine în cele mai mici detalii. O varietate de centre sportive, parcuri acvatice şi o uimitoare grădină de păsări, unde poţi savura ciripitul melodios al celor mai exotice păsări din lume. 
Attica – este un contrast izibitor dintre istoria bogată a Greciei antice, pe fundalul vieţii moderne, cu buticurile luxoase, restaurante populare şi o mulţime de centre de agrement şi divertisment. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii