Emiratele Arabe Unite / Ajman

 

Ajman: modestie elegantă
 
Nestingheritul şi calmul Ajman, pare să se piardă pe fonul strălucitoarelor Dubai şi Abu-Dhabi. Dar asta doar la prima vedere. Frumuseţea liniştitului Ajman  poate fi percepută din primele secunde petrecute aici. Palmieri întinşi de-alungul ţărmului somptuos, atmosfera de prietenie şi confort, melodia lirică arabă- prin originalitatea şi lipsa agitaţiei, Ajman te captivează de la prima vedere. 
 
Cînd peste oraş se lasă amurgul, turiştii şi localnicii împreună cu familiile, ies  la plajă şi chiar pe nisipul delicat aşează grătarele, şi pregătesc frigăruii marinaţi într-un sos special. Sau pur şi simplu stau relaxaţi sub seninul umbrelelor din cafenelele de pe coastă şi savurează o cafea arabă deosebită cu o uşoară aromă de cardamon şi trandafir.  
 
Poţi vizita dromodromul(pista pentru cursa de cămili) şi să pariezi pe o „navă a deşertului” care ţi-a plăcut mai mult. Sau poţi merge la izvoarele minerale din Masfut. Vechea cetate a Ajmanului tăinuieşte tezaurul conducătorilor antici. Aici, în muzeul cetăţii, se păstrează bijuterii şi obiecte de anticariat. Iar atunci cînd excursiile te vor obosi, poţi face o baie de soare pe nisipul curat şi să te scufunzi în apele azurii ale mării. 
 
Ajman- centrul de producere a mobilierului din EAU, celebra mobilă arabă vine anume de aici. Şi dacă cineva nu a rămas impresionat de luxul oriental al furniturii arabe, meşterii locali vă vor oferi elemnte de mobilă pentru orice gust. Aici poţi cumpăra orice: de la un parfum excluziv pînă la bijuterii luxoase din aur, de la mătăsuri indiene imponderabile pînă la toate tipurile posibile de blănuri. Tîrgul în Ajman este nemărginit ca marea şi strălucitor precum razele soarelui oriental. Precum o misterioasă poveste arabă, tîrgul incită imaginaţia, şi ca un duh din lampa magică îndeplineşte visele.  
 
Ajman este pentru cei care au obosit de ritmul nebun al vieţii moderne, pentru cei care îşi doresc măcar pentru cîteva clipe să găsească pacea şi să asculte tăcerea. Aici poţi să nu te grăbeşti, să nu alergi în căutare de impresii, dar calm să savurezi naturaleţea şi simplitatea. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii