Franta / Vichy

 

Vichy – Regele staţiunilor
 
Vag asemănător cu strălucitorul Paris, doar mult mai mic, Vichy este la fel de graţios şi elegant. Parcuri fermecătoare, palate, care amintesc de aristocraţii geniali, ce vin aici „la ape”, hotele şi restaurante- Vichy, fără îndoială atrage turişti din toată lumea. Amestecul diferitor epoci şi stiluri, într-un mod ciudat nu ştirbeşte din frumuseţea străzilor sale, ci a adăugat o uimitoare armonie şi originalitate. Aici s-au contopit în una luxul capitalei franceze şi liniştea provinciei. 
 
Să fie oare demnitatea acestei staţiuni doar în splendoarea şi frumuseţea externă? Vichy, în primul rînd înseamnă izvoarele unice minerale, cu efecte curative şi de întinerire. Proprietăţile lor unice au fost apreciate de romani, considerînd pe bună dreptate, că undeva pe-aproape, se află o sursă mitică de „apă vie”.  Aici sunt tratate cu succes boli gastro-intestinale şi hepatita, oboseala cronică şi stresul, se desfăşoară profilaxia de prevenire a îmbătrînirii pielii. 
 
Clinica „Kalu”- este atracţia principală din Vichy. Aici poţi face duş cu apă minerală, poţi lua un curs de masaj „în patru mîini”, balneoterapie sau băi cu apă minerală natural carbogazoasă. 
 
După ce ai finisat cu băile curative, mergi la o plimbare prin oraş, admiră arhitectura, respiră aer proaspăt în parcurile şi scuarurile fastuoase. În Vichy coexistă paşnic biserici magnifice în stil romanic cu grandioasele catedrale în stil gotic, iar alături- modernele clădiri laconice din beton şi sticlă. O alternativă ar mai fi promenada pe un iaht imaculat, pe apele limpezi ai golfului iar apoi lasă-te scăldat de soare pe nisipul auriu al uneia din plajele locale. 
 
Seara, turiştii relaxaţi sunt aşteptaţi de luminile fluorescente ale cazinourilor şi confortabilele săli ale restaurantelor cu o excelentă bucătărie franceză. Iar în teatrul local de operă, în care deseori participă faimoasele dive, se desfăşoară spectacole, unde doamnele pot savura arta de la înălţimea lojei. 
 
Vichy înseamnă tratament, întinerire şi distracţie. El este frumos şi aristocratic, iar odihna aici este la fel de atractivă ca şi în perioada aristocraţiei franceze. Astfel, daca ai obosit de stresul zilnic, şi îţi doreşti să te distrezi dar să şi întinereşti în acelaşi timp, un alt loc mai potrivit de cît Vichy nu este de găsit.  
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii