Italia / Verona

 

Pe străzile înguste din Verona...
 
„Într-o ceaţă transparentă doarme Verona,
Trist respiră pereţii castelelor vechi”
Irina Khanum
 
Oraşul iubiri şi fidelităţii, a romantismului şi tragediei, mîndra şi vechea Verona, cucereşte prin eleganţa şi frumuseţea sa. Aici tind să ajungă romanticii şi pictorii, îndrăgostiţii fac coadă la statuia Julietei gingaşe, cei mai buni cîntăreţi de operă visează să urce în scena faimosului amfiteatru. Verona ilustră captivează pentru totdeauna fără să lase pe cineva indiferent!
 
Pe străzile înguste din Verona, lîngă casele medievale cu balcoane ajurate şi împînzite cu flori de trandafir, se îndreaptă către balconul Julietei Capulet romanticii şi îndrăgostiţii. Aici, lîngă casa iubitei lui Romeo, se pot auzi cele mai frumoase declaraţii de dragoste. Legenda spune că cei care ating sânii acestei statui vor avea noroc în dragoste. Astfel, îndrăgostiţi din toată lumea se grăbesc la statuia ce o înfăţişează pe tînăra şi frumoasa Julieta, crezînd în puterile şi ajutorul acesteia. 
 
La cîteva cartiere de la casa Julietei se găseşte fostul conac al tînărului Romeo Montague. În prezent acesta a devenit un mic restaurant, conceput după o trapeză medievală, unde te poţi simţi un invitat la prînz la mîndra familie Montague. Urcioare transpirate cu vin roşu catifelat, emană raze rubinii peste feţele de masă albe ca neaua, pe un platoru, sub capacul de argint, se ascunde cea mai fină carne de miel în sos picant cu olive şi caşcaval – aici e locul unde ameţeşti şi te simţi confuz referitor la epoca în care te afli...
 
Verona – delicată şi frumoasă, cu poduri din piatră în sălile palatului Castelvecchio, cu balcoane ajurate şi un imens amfiteatru, care pe timp de vară devine o scenă de operă. Verona este unică şi rafinată, precum simbolul tinerei veşnic îndrăgostită – Julieta Cpulet. Pentru a vedea toată splendoarea acestui oraş într-o singură vacanţă este imposibil, dar să iubeşti Verona este de-ajuns o singură privire! 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii