Italia / Lido Venetia

 

Lido-di-Veneţia: Insula Soarelui
 
„În depărtare, sub clar de lună
Din ape se naşte Veneţia,
Toată în argint şi marmură
Precum o zînă din poveste”
A. Apukhtin
 
În apusul violet-rozaliu, străluceşte moale nisipul auriu, şi valurile lagunei veneţiene ajungînd la mal, capătă nuanţele curcubeului. Aşa arată Lido-di-Veneţia, insulă-suburbie a iubitoarei de carnavaluri – Veneţia.
 
Lido – înseamnă prestigiu şi frumuseţe, anume aici se desfăşoară celebrul Festival Veneţian de Film, şi se oferă leii înaripaţi de aur şi argint. Lido – este posibilitatea de a combina extazul plajelor cu admirarea Veneţiei. Lido este una dintre cele mai la modă staţiuni italiene, unde îşi petrec vacanţa starurile şi politicienii. 
 
Plajele de aur din Lido ademenesc prin comfort şi nisipul fin, atît turişti cît şi veneţieni. Chiar pe plajă stau mici cafenele, unde poţi servi o cafea admirînd frumoasele palate veneţiene. Lido este oraşul care oferă posibilitatea ca după promenada matinală pe litoral, în doar zece minute să te pomeneşti în San-Marco, unde poţi cumpăra faimasoale măşti veneţiene şi să guşti din răcoritorul "sprittsu" (vin alb cu sifon şi o felie de portocală.)
 
Seara, litoralul din Lido este cutreerat de publicul voios, doamnele îşi etalează noile ţinute şi accesorii, cazinourile luxoase strălucesc în culori fluorescente, iar în cluburi şi discoteci răsună muzica. Astfel, Lido se aruncă în distracţii mondene. În restaurantele de lux, stridiile cu suc de lămîie se servesc cu crutoane şi vin auriu „Chardonnay” cu aromă uşoară de flori. Şi doar hotelurile stau în linişte. În coroanele dense de portocali se ascund hotele prestigioase ale oraşului Lido, confortabile precum reşedinţele de vară a unor şeici din elită. 
 
Vacanţa în Lido – este o şansă unică de a combina evenimentele sociale, plăcerea de litoral şi o mulţime de excursii. 
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii