Franta / Val-d'Isère

 

Val d'Isere- un rai înzăpezit
 
Versanţii alpini acoperiţi cu zăpadă, valea pitorească Killi şi un uimitor spirit de pace, confort şi antichitate- astfel se prezintă turiştilor staţiunea din Val d'Isere. Aici te poţi simţi campion olimpic coborînd de pe uluitoarea vale Bellevar. Poţi face o raită cu cel mai rapid din lume funicular sau participa la cursa cu sănii trase de cîini, şi să cîştigi desigur! 
Aici poţi încerca orice tip de distracţii în zăpadă- lupte cu bulgări de zăpadă, poţi învăţa a merge prin munţi pe rachete de zăpadă, sau participa la întreceri cu snowmobile. Iar iubitorii de extreme vor aprecia scufundările sub gheaţă cu imagini uimitoare a vieţii din lac ce se desfăşoară sub un strat gros de gheaţă sau plimbările cu elicopterul deasupra văilor. 
 
După ce ţi-ai împlinit pofta de aer proaspăt, atît de bine e să stai la masa din lemn cu aperitive savoiare, savurînd un fondue din 4 feluri de brînză şi să te laşi încălzit de gînduri bune lîngă şemineu. Poţi cere proprietarului restaurantului să se pregătească un frigărui savoiar- „Pierre Sho” , fript pe paitră, între timp savurează un pahar de vid chaud fierbinte. Se închie masa cu un păhăruţ de jenep aromat- infuzie din ierburi alpine. 
 
Şi desigur nu uita de suvenire- articole cu logo-uri sportive sau echipamente sportive. Statueta unui schior în săritură sau un snowboard cu logotipul gloriei mondiale vă vor aminti mereu de zilele frumoase petrecute în adorabilul Val d’Isere. 
 
Venind aici, ai impresia că te afli pe un tărîm fermecat, ospitalier şi primitor. De parcă bunul Pere Noel se ascunde undeva pe-aproape pregătind cadourile într-una din fisurile stîncoase. Anume aici şi nu la poalele muntelui Saleve. Şi vrei să ceri drept cadou încă o călătorie în Val d’Isere, pentru că îţi doreşti să revii în acest loc uimitor. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii