Franta / St Maxime

 

Saint- Maxim: capitala verde a golfului Saint-Tropez
 
Chiar pe malul mării mediterane, în verdeaţa densă a plantaţiilor de măslini şi pini se ascunde de căldurile toride,  micul oraş Saint-Maxim. În umbra palmierilor şi arborilor de cireş s-au tăinuit bulevardele şi străzile, pereţii caselor s-au acoperit cu tufe de trandafir, iederă şi viţă de vie, doar încăpăţînatele raze de soare pătrund în cortul verde lăsînd iepuraşi veseli pe stradela pavată. 
Dacă cobori pe străzile şi aleele întortocheate, spre coastă, în briza caldă şi răcoritoare, în umbra unui palmier, te poţi aşeza la o masă în cafenea, să serveşti vin rece roz din văile Bandol, admirînd valurile de smarald ale mării şi pînzele albe plutitoare... Iar alături stă un artist ce pictează peisaje şi doamne elegante ce se plimbă. Saint-Maxim deja de mulţi ani atrage artişti şi poeţi, intelectuali creativi şi tineret. El inspiră, calmează si binedispune ...
Saint- Maxim - înseamnă plaje de nisip, golfuri izolate, un port pentru iahturi şi cluburi de scuba diving. Aici îţi vei permite tot felul de distracţii acvatice- plimbări cu nava cu pînze din Clubul Naval, scufundări pentru a admira steluţe de mare şi peştişorii fricoşi, poţi organiza chiar şi o cursă pe motociclete sau schiuri de apă. Sau poţi merge pe o plajă pustie, într-un golf izolat şi să faci băi de soare în tăcerea întreruptă doar de foşnetul crabilor ce fug spre mare. 
Seara, oaspeţii sunt aşteptaţi de restaurantele cu rafinament francez, terase în aer liber cu vedere spre mare şi mîncăruri magnifice din bucătăria provensală. Ton la grătar, stridii cu suc de lămâie, un pahar cu vin catifelat de Burgundia- viaţa străluceşte din nou în culori vii! Iar cei care preferă entuziasmul şi viaţa de noapte activă, sunt atraşi de luminile orbitoare a cazinourilor şi cluburilor de noapte. Viaţa de aici nu se opreşte nici pentru o clipă, jucînd în toate aspectele distracţiilor şi inspiraţiei. Şi poate de aceea, vilele de lux a celebrităţilor şi hotelurile prestigioase a celor mai celebre lanţuri hoteliere, preferă mica capitală verde a golfului Saint Tropez în locul staţiunilor promovate de pe coastă. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii