Austria / Schladming

 

Schladming: poveste de Crăciun
 
Fulgii măşcaţi de zăpadă crocantă, melodii tiroleze pe mici stradele şi în curţi, iar după case, se pot vedea munţii imaculaţi şi pinii cu coroane dense, pictate în alb... Este ceva bine cunoscut în acest peisaj mirific, ceva din cărţile vechi cu poveşti. După o perioadă vei înţelege, ca îţi aminteşte de o carte poştală cu felicitări de Crăciun. Acesta este Schladming, staţiune veche austriacă, fabuloasă şi frumoasă. 
 
Hoteluri în stil austriac, decorate cu fotografii vechi în alb-negru, cu şreveţele brodate pe masă, cabane alpine, confortabile şi luxoase... De parcă s-a întors perioada elegantă a anilor 20, perioada elitei boeme. Dar e destul să ieşi din cabană, şi te simţi într-o altă lume, lumea colorată şi sportivă a unei staţiuni de schi. 
 
Vechea staţiune are un trecut glorios şi un prezent nu mai puţin eminent. La începutul secolului trecut, aici a fost creat un club sportiv aristocratic a sporturilor de iarnă, tot aici s-a desfăşurat primul campionat mondial la schi. În prezent, aici se desfăşoară etapele Cupei Mondiale, maratonul de schi şi multe alte competiţii. 
 
Schladming este celebru pentru varietatea de trasee, aici vei găşi condiţii perfecte pentru carving şi freeride, oferă posibilitatea de a schia şi în afara pîrtiilor. Iar gheţarul Dachstein îşi adună fanii anul împrejur: 25 de Km de trasee peste tot gheţarul, pînă la Obertauern în perioada verii, este ceva de apreciat! 
 
Nu în zadar Schladming intră în cinci cele mai bune staţiuni de schi din austria. Aici vei găsi tot de ce este nevoie pentru a te simţi în Paradisul de nea, într-o poveste de Crăciun: pîrtii de orice categorie şi complexitate, trasee de nivel mondial, şi toate astea pe fundalul stradelelor antice şi brazilor albi festivi ce emană binecunoscutul miros de pini. Dacă îţi vei dori să ajungi într-un basm adevărat, şi să simţi cum fierbe adrenalina în sînge de la o simplă privire spre panta „neagră”, atunci merită să vii aici, în Schladming, şi spiritul Crăciunului se va păstra încă mult timp în suflet. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii