Italia / San Remo

 

San Remo: oraşul florilor şi cîntecelor
 
Coasta de azur a Italiei...Livezi de portocali, o explozie de verdeaţă şi un ocean de flori, plaje şi marea, de un albastru pătrunzător! Iar de-a lungul coastei se întind vile şi conace, străzile înguste urcă subit, de parcă încearcă să atingă soarele. Sunetele de muzică vin de peste tot, se creează impresia că şi monumentele murmuă încet celebrele note. Aşa arată San Remo, oraşul florilor şi cîntecelor, oraşul luxului şi frumuseţilor. 
 
Din totdeauna, San Remo a atras privirile celor mai puternici ai lumii. Frumuseţea lui a fost apreciată de monarhi şi aristocraţi, aici obişnuia să se odihnească familia regală Romanov. Străzile antice din San Remo încă mai ţin minte „petrecerile ruseşti”, iar vilele prestigioase – numeroasele baluri elegante franţuzeşti. Pînă în prezent, acest oraş a rămas un simbol al înaltei societăţi, aici se odihnesc starurile şi aristocraţii Europei Vechi. 
 
San Remo – înseamnă plaje, soare şi mare, mare transparentă cu valuri azurii, atît de curată, încît dacă înoţi departe de mal, poţi vedea pietricele multicolore şi scoici sidefii la fund. Iar grupurile de peştişori curioşi se zbenguie chiar lîngă mal formînd uzoare, precum cioburile de sticlă în caleidoscop. 
 
Dar San Remo nu e doar vacanţă de litoral. Aici sunt minunate terenuri pentru golf şi echitaţie. Iubitorii de odihnă activă pot practica diving, wind-surfing, sky-surfing şi wakeboarding. În golfurile din Porto Vecchio şi Porto Sole aşteaptă iahturile şi regatele cu pînze pentru a se porni într-o uimitoare croazieră în larg.  
 
O promenadă fabuloasă printre palmieri şi flori de oelandru, restaurante cu terase de vară şi mici cafenele – viaţa în San Remo nu încetineşte nici pentru un minut! Iar dimineaţa devreme, cînd răsăritul abia atinge cupolele de aur a bisericilor, oraşul se umple cu mirosul florilor – adică îşi începe ziua de muncă celebra piaţă de flori San Remo. Explozia de culori şi arome – de la atîta lumină şi diverstitatea de mirosuri rămîi plăcut buimăcit! Astfel devine clară dragostea aristocraţilor faţă de melodiosul San Remo, şi plecînd îţi vei dori să revii neapărat aici. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii