Franta / Quiberon

 

Quiberon- insula sănătăţii şi frumuseţii
 
Desişurile veşnic verzi ale pinilor alternează cu dunele de nisip, iar stîncile pitoreşti cedează locul plajelor spaţioase. Valurile se izbesc de pietrile ascuţite, soarele străluceşte zglobiu, iar briza umplută cu puritate şi prospeţime se leagănă în vîrful copacilor. Răsună tăcerea, întreruptă doar de foşnetul domol al frunzelor şi şoapta mării. Asta înseamnă Quiberon, peninsula bretanică, surprinzător de luminoasă şi calmă. 
 
Quiberon - este, în primul rând, talasoterapie, de întinerire şi terapeutică. Aici se află unele dintre cele mai bune clinici din Franţa şi întreaga lume. Aici totul inspiră pace şi echilibru, ce nu pot fi întrerupte de nici un eveniment mondial. 
 
Oraşul este numit „Cannes bretonian” pentru soarele strălucitor, prezent aici tot anul împrejur. Dar spre deosebire de zgomotosul şi glamourosul Cannes, Quiberon este liniştit şi negrăbit, oferindu-şi frumuseţea fără ezitare, fără a epata. Nisipul pur al dunelor bretonice, mai mult de un secol ademeneşte iubitorii de vacanţe relaxante şi calme. 
 
Claude Monet iubea să vină aici, pentru a se dărui picturii printre rocile abandonate ale deşertului, unde valurile se sparg în piatră iar Sarah Bernhardt venea aici pentru a se odihni de la forfota boemiei pariziene şi pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea. 
 
Iar după o procedură revigorantă, poţi lua o excursie la Belle-Ile-en-Mer, o insulă prestigioasă nu departe de Quiberon. Sau poţi practica pescuitul rătăcind de-a lungul plajelor pustii, adunînd darurile mării, deranjînd crabii ascunşi în pietre. Bucătarul din restaurantul local va pregăti cu plăcere din captura ta un delicates pe cinste! 
 
Călărind de-alungul oceanului, astfel încît să sară apa de sub copite, încît să ţi se taie respiraţia... Şi aşa pînă la Karnak, unde vei face plimbări către menhirele misterioase. Aici vei atinge epoca presitorică. Aici vei savura soarele, marea şi peisajele mirifice luînd o pauză de la rutina zilelor nebune şi absorbind ca un burete liniştea naturii.
 
Cînd va veni timpul să-ţi iei rămas bun de la binecuvîntatul Quiberon, într-un coş elegant vei duce cutiuţe cu sardine de la fabrica locală. Pentru ca mai tîrziu, cînd vei fi acasă, să deschizi o cutie şi să percepi din nou aroma Quiberon-ului- briză sărată, nuci de pin şi alge marine, aruncate de valuri pe uscatul plajelor pustii
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii