Franta / Meribel

 

Peisajele de Crăciun din Meribel
 
Meribel este considerată una dintre cele mai frumoase staţiuni de schi din Franţa. Dintr-o parte aceasta seamănă cu o drăguţă  felicitare de Crăciun- mic, precum un orăşel de jucărie, înconjurat de zăpadă pufoasă şi brăduţi în miniatură. Şi din părţile laterale- munţi maestoşi, pante abrupte, şi uite că îndată apare după colţ sania lui Père Noel. Dacă priveşti peisajul mai atent, poţi observa acoperişurile înclinate ale cabanelor, vopsite în culoarea caldă a mierii. 
 
Dar, extrem de popular Meribel este nu doar mulţumită peisajelor mirifice. Locaţia sa ideală chiar în centrul celor trei Văi oferă călătorilor posibilitatea de a se bucura nu numai de pistele locale, dar, de asemenea, de a încerca  pantele  lui Courchevel si Val Thorens. 
 
Iubitorii de schi extrem cuceresc traseele captivante La – Saulire. Cei care preferă zăpada pură, neatinsă vor explora pantele Mont Vallon. Iar începătorii îşi vor încerca puterile pe traseele domoale şi uşoare din Mont de la Chambre şi Marsh Trois. Uneori se pare că însăşi natura a avut grijă ca turiştii să nu fie copleşiţi de plictis în Meribel, iar oamenii de aici adaugă comoditate şi confort. 
 
Meribel este ales de obicei în calitate de Mecca a vacanţei, de către cei care vin aici să practice sport, de iubitorii de restaurante montane, colorit rural şi linişte. Meribel este ideal pentru vacanţele familiale cu copiii. Doar iubitorii de buticuri exclusive, petreceri gălăgioase şi viaţă de noapte activă, s-ar putea plictisi aici. 
 
După ce ţi-ai împlinit pofta de plimbări în aerul proaspăt al munţilor, poţi face o vizită la restaurantul Chez Kiki, pentru a savura un fondue fierbinte pregătit după reţeta tradiţională savoiară. Sau intră în cafeneaua locală unde te vor servi cu ciocolată fierbinte, dulce şi picantă sau cu un pahar de vin fiert în care se deschide aroma ierburilor montane. 
 
Meribel- o combinaţie dintre confort şi linişte, pace montană şi distracţii în zăpadă. Vacnţa de aici e de neuitat şi luxoasă în simplitatea şi confortul său. Poate că de aceea în fiecare an, aici au tendinţa de a veni iubitorii de schiuri din toată lumea! 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii