Franta / Megeve

 

Megève: farmec în stil Rothschild
 
Megève- şarmul unic al sătucului savoiard şi luxul staţiunii magnifice. Îniţial el şi a fost conceput la începutul secolului XX-lea de către baroneasa Rothschild ca un fel de răspuns francez la elveţianul Sfântul – Moritz. Trebuie de recunoscut că planul baronesei a reuşit- Megève pînă în prezent se consideră a fi cea mai elegantă şi prestigioasă staţiune din Franţa. În coace vin la odihnă însuşi împăratul şi membrii familiei regale britanice, tot aici îşi petrece vacanţele aristocraţia  Lumii Vechi. 
 
Poate una dintre realizările majore ale staţiunii este faptul că încă îi reuşeşte să menţină aroma reală de Savoia, cu străzi vechi si faţade antice. Chiar hotelurile şi vilele moderne se construiesc în stilul tradiţional savoiard iar confortul modern şi deservirea ideală completează plăcut atomsfera de antichitate şi comoditate. 
 
În Megève se simt la fel de bine atît schiorii începători- ei vor găsi aici trasee „verzi” şi instructori, cît şi cei care demult au prins gustul acestui tip de sport. Parcul Natural Cat 2000 - ideal pentru coborîri extremale în afara pistelor. Iar începătorii vor aprecia pantele mari şi netede, apropae orizontale din Megève. 
 
Cei care prefera snowboarding, pe bună dreptate vor aprecia parcul de zăpadă local. Aici poţi învăţa plăcerile snowboardingului împreună cu un instructor specialist, iar snowboarderii experimentaţi vor savura din plin pantele captivante. 
 
Dacă te-ai plictisit de zăpadă şi îţi doreşti ceva distracţii seculare, atunci Megève propune sute de opţiuni pentru a cheltui frumos banii. Restaurantul "Copilul Teribil", în hotelul "Mont Blanc" - unul din cele mai scumpe şi elegante, din Alpii francezi. În apropiere este cel mai bun club de jazz francez - "Club de Jazz Le Sens Roux” care a fost onorat cu prestaţia celor mai celebri muzicieni de jazz ai lumii. Cluburi de noapte, discoteci, centrul comercial «Allard», buticuri de modă şi un complex sportiv cu bazin de înot şi tratamente spa – Megève te va distra fără să lase motive de plictiseală! Şi vacanţa în frumoasa staţiune va rămîne în memorie pentru mult timp, pentru că Megève nu înseamnă doar amintiri plăcute despre odihna extraordinară petrecută acolo, dar în primul rînd înseamnă arta de a trăi! De a trăi în confotrt! 
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii