Italia / Maiori

 

Maiori: un oraş îndrăgostit de tăcere
 
Încurcate precum pînza de păianjen, străzile mărginite de casele albe duc spre catedrală. Vîntul dinspre coastă miroase nu doar a mare, aici se mai adugă şi o nuanţă fină de prospeţime de portocale şi lămîie, de parcă cineva a pulverizat oraşul cu licoarea exotică al unui parfumier necunoscut. Aşa se prezintă Maiori – o mică staţiune de pe coasta neapolitană. 
 
Aici, în livezile de citrice, în florile de oleandru, pe litoralul mării Tireniene, sufletul se umple cu lumină şi armonie. Îţi doreşti să asculţi doar zgomotul fin al valurilor, şoaptele dintre vînt şi livezile de portocali, urmărind joaca peştişorilor de lîngă mal. 
 
Case cu acoperişuri roşii, un turn, biserici antice şi tarabe vechi...şi coasta, largă, modernă, înconjurată de vile luxoase, restaurante şi hoteluri. Această trecere bruscă de la savoarea medievală la arhitectura de astăzi, oferă oraşului Maiori un plus de farmec, un şarm unic. 
 
Cîndva, acest farmec şi frumuseţea naturală, l-au cucerit pe faimosul regizor Roberto Rossellini. Filmele sale includ o mulţime de pasaje cu plajele aurii, muntele Falertso întretăiat de cărări şi valurile azurii ale mării Tireniene. În prezent, fiica sa care nu este mai puţin celebră, actriţa Isabelle Rossellini, conduce în Maiori festivalul anual în cinstea tatălui său, care adună debutanţi şi staruri de cinema din toată lumea. 
 
Desigur, Maiori înseamnă mare, azurie, curată, strălucind sub razele moi de lună. Aici sea flă cea mai largă plajă din toată coasta Neapolitană şi cel mai auriu şi fin nisip, precum o pudră franceză. Această mare, această plajă mărginită de arborii de lămîie, fac din Maiori cea mai bună staţiune pentru vacanţele de litoral din toată coasta. 
 
Maiori înseamnă frumuseţe şi eleganţă, naturaleţe şi farmec. Aici, în liniştea şi scurgerea negrăbită a vieţii poţi uita de zilele cotidiene agitate, de ritmul nebun al aglomeraţiei urbane, cînd orele zboară ca într-un caleidoscop. În Maiori te vei delecta cu plăcerea unei vieţi lente şi calme. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii