Italia / Madonna-Di-Campiglio

 

Madonna di Campiglio: Regina Alpilor
 
Unii vin aici fiind atraşi de frumuseţea Alpilor, cineva încearcă să experimenteze rapiditatea ameţitoare a pîrtiilor, alţii sunt ademeniţi de posibilitatea de a desena cifra opt pe gheaţa crocantă a lacurilor montane, altcineva are nevoie doar de o vacanţă mondenă în compania aristocraţilor europeni. Deja de peste o sută de ani, Madonna di Camiglio este considerată una dintre cele mai renumite şi prestigioase staţiuni de schi, care combină şi distracţii mondene şi agrement sportiv. Este locul vizitat de aristocraţii vechii Europe şi elita mondială. 
 
În nuanţe de roz plăpînd, sub raze catifelate de apus şi răsărit, piscurile înzăpezite frapează prin aceste frumuseţi divine. De parcă nu ar fi zăpadă ceea ce acoperă vîrfurile, ci livezi dense de mere. Nu în zadar staţiunea este numită „Regina Alpilor” datorită acestui peisaj mirifc ce a inspirat nu doar un artist...
 
Madonna di Campiglio - un paradis pentru schiori. Şi asta nu este o exagerare! Aceasta formează împreună cu cele mai apropiate sate, o structură unică de schi-pass, care include cinci zone de pîrtii. Aici poţi plana cu o viteză uimitoare de pe traseul „supernegru” sau poţi aluneca blînd pe domoalele pîrtii „albastre”. Traseele înconjoară staţiunea din toate părţile, astfel oricare dintre acestea duce spre centrul staţiunii. Tot de acolo, din centru, startează şi ski-lifturile. 
 
Madonna - o Mecca pentru snowboarderi. Din momentul apariţiei acetui tip de sport, aici e locul unde se desfăşoară Campionatul Mondial de snowboard. 
 
Totuşi, sportul nu este singurul motiv pentru care Madonna este celebră... Chiar şi după o sută de ani, staţiunea nu şi-a pierdut eleganţa şi respectabilitatea, inerente încă din perioada strălucită a lui Franz-Joseph şi împărăteasa Sissi. Pentru că pînă în prezent, aici iubesc să se odihnească cei care înţeleg noţiunea de lux. Aici s-au deschis cele mai trendy hoteluri, cele mai prestigioase cluburi de noapte, unde participă cei mai vestiţi Dj din lume, în buticurile de modă se vînd cele mai noi colecţii semnate de designeri mondiali iar restaurantele cuceresc prin delicii culinare chiar şi pe cei mai pretenţioşi gurmanzi. 
 
Cea mai importantă perioadă a staţiunii este celebrul carnaval habsburgic ce se desfăşoară în luna februarie. Timp de zece zile Madonna trăieşte în muzica valsurilor vieneze, cu stropi de şampanie, îmbrăcată într-o rochie rafinată din secolul al XIX-lea. Se crează impresia că, s-au întors timpurile Maiestăţii Imperiale, cînd răsunau baluri şi domniţele manierate valsau sub muzica lui Schubert şi Liszt cu tineri ofiţeri. 
 
Supranumită „Regina Alpilor”, Madonna di Capoglio îşi justifică pe deplin reputaţia purtînd pe bună dreptate acest titlu onorabil. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii