Italia / Lido di Jesolo

 

Lido-di-Jesolo: liniştea paradisului veneţian
 
„Mergeam spre Lido în răsărit de soare
În plasa fină de ploaie”
A. Block 
 
Doar o jumătate de oră de la Veneţia luxoasă şi romantică, s-a tăinuit staţiunea litorală Lido-di-Jesolo. Plaje aurii uimitoare cu nisip mărunt, marea caldă şi curată, şi clima desosebit de uşoară au făcut din aceasta locul preferat de vacanţă pentru italieni şi turiştii străini. 
 
Lido - un loc ideal pentru familiile cu copii și pentru cei care preferă o vacanță activă. Aici este o şcoală de windsurfing cu instructori experimentaţi şi echipamente speciale, un iaht-club prestigios, un alt club aristocratic de echitaţie şi un imens stadion pentru carting. 
 
Pe plajele din Lido domneşte o atmosferă idilică! Nisip auriu, marea azurie şi peştişori ce se zbenguie chiar la mal, toate oferă un sentiment plin de relaxare şi linişte. Pe marginea litoralului se întind livezi de citrice şi crengile se închină de la greutatea portocalelor aprinse şi lămîiilor aromate. 
 
Plăcerea copiilor se va găsi în parcul local de distracţii, cu carusele incitante şi un parc acvatic „Aqualandia”. Parcul tematic este cel mai bun din Italia, cu piraţi, dansuri latino-americane, şi aventrui nebunatice, deci nu vor rămîne indiferenţi nici copiii şi nici părinţii acestora! Tobogane vertiginoase, fortăreţe pentru corsari şi fregate, cu şantiere din care poţi sări direct în bazinul cu apă pură, iar alături chioşcuri şi cafenele cu bucătărie mexicană şi pizza italiană – Aqualandia captivează într-o adevărată aventură!
 
Lido-di-Jesolo este un paradis pentru iubitorii de shopping. Supermarket-uri şi buticuri de modă, magazine de cadouri şi de bijuterii – aici se vor găsi suveniruri pentru orice gust sau o bijutierie exclusivă a meşterilor italieni. 
 
Spre seară strada centrală se transformă într-o promenadă. În cafenelele de îngheţată se dau în spectacol jongelrii şi muzicanţii, cineva se plimbă în ţinute de seară, alături cineva abia de îşi ascunde costumul de baie cu un pareo transparent. Răsună muzica iar trupele oferă spectacole chiar în plină stradă! 
 
Totul e atît de frumos şi incitant, încît devine imposibil să nu te îndrăgosteşti de fermecătorul Lido-di-Jesolo. Şi desigur îţi vei dori să revii nu numai o dată pentru o baie de soare pe nisipul mieros, să faci o poză cu piratul şi să mănînci cea mai delicioasă îngheţată! 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii