Franta / Juan les Pins

 

Juan-les-Pins: şicul Coastei de Azur
 
Între Cannes şi Nisa, în apropiere de golful pitoresc s-a situat un oraş mic, care a devenit personificarea vacanţei de lux  pe Coastea de Azur. Plajele aurii mărginite de palmieri şi pini concep un peisaj futuristic ireal. De parcă un artist, glumind, a mixat insula fierbinte, însorită, năpădită de palmieri cu verdele crud al pinilor giganţi din nord. Iar deasupra palmierilor şi pinilor domneşte soarele mieros şi cerul se contopeşte cu albastrul blînd al mării undeva la orizont. 
 
Cu toate acestea, peisajele frumoase sunt motivul primordial, dar nu şi unicul pentru care turiştii visează să se odihnească în faimoasa staţiune. Juan-les-Pins este renumit pentru confortul nemaipomenit ce îl oferă, este un paradis pentru cei ce adoră petrecerile zgomotoase pînă la răsăritul soarelui! Pentru că aici vei găsi o mulţime de cabarete, cluburi de noapte şi cafenele muzicale ce nu te vor lăsa pradă plictiselii. 
 
Juan-les-Pins – este focarul distracţiilor de apă din Riviera franceză! Plimbări pe un iaht luxos, o raită captivantă pe schiuri sau motociceltă de apă, sau o promendaă pe vaporul local „Vizon”. Partea de jos fiind echipată cu hublouri de lumină ceea ce oferă posibilitatea de a admira adîncimile marine şi grupurile de peştişori fricoşi. Iar pe puntea superioară, stînd în şezlong vei face băi de soare savurînd priveliştea hotelurilor şi vilelor de lux din Capul Antibes.
 
Necătînd la faima de curtenitor al Jean Le Pen, acesta este unul dintre cele mai bune locuri pentru vacanţele cu copiii. Atît bebeluşii cît şi adolescenţii se vor delecta cu distracţii  magnifice în parcul acvatic, oceanariul gigantic sau în grădina fluturilor. Muzeul Pablo Picasoo organizează excursii pentru copii, după care micii artişti vor putea să-şi creeze propriile „capodopore” într-un studiou special al muzeului. Cei mai micuţi vor fi copleşiţi de bucurie ajungînd în Parcul Petite Ferme. Acesta e o mică dar adevărată fermă de Provance cu vaci  în pete de  alb şi negru, cai ascultători şi găinuşe pufoase. Parcul vă oferă un mini- teren de golf şi plimbări pe un car tras de favoritul locului- un ponei. 
 
Pentru a descrie pe deplin splendoarea şi varietatea vacanţelor în Juan-les-Pins este nevoie de o carte sau poate chiar mai mult... Este mult mai bine dacă vei simţi pe propria piele luxul staţiunii din Riviera franceză, ca să te îndrăgosteşti pentru totdeauna de luminile fluorescente ale cafenelelor de noapte, de nisipul moale, marea limpede şi melodiile pinilor ce se leagănă în briza uşoară a serii. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii