Italia / Forte del Marmi

 

Forte del Marmi: miracolul de marmură al Toscanei
 
La ţărmul mării azurii, unde silueta strictă a Alpilor se înalţă chiar la orizont, se află oraşul din marmură, ce străluceşte sub razele aurii de soare – Forte del Marmi. Forte – este un orăşel construit de Ducele Leopold la sfîrşitul secolului al XVIII-lea. Însă oraşul se extindea în jurul portului, de unde plecau bărcile încărcate cu marmură albă, ce se extrăgea pe atunci din munţii Apuani. 
 
Acum oraşul de marmură, este o staţiune luxoasă, care ademeneşte prin contrastul plajelor lungi şi silueta gri a versanţilor alpini, acoperiţi de căciuli albe. În afara oraşului se întinde pădurea de pini, ce ajunge exact pînă la poalele versanţilor, amestecîndu-se cu micile sate alpine. 
 
Litoralul Forte, decorat cu trotuar din marmură, aşezat încă din perioada Renaşterii. Serile aici se plimbă turiştii alene, doamnele îşi fac promenada serală, iar domnii stau la un pahar de vin auriu la mesele din cafenele. Numeroase restaurante cu mâncăruri rafinate şi săli confortabile, decorate în stiluri din diferite epoci, ce corespund perfect acelui şic antic. În briza uşoară aici se desfăşoară discuţii calme şi abia de se aude clinchetul paharelor de cristal. 
 
Mai nou, acest loc a devenit iubit de către elita mondială. Ei se cazează în hotelurile prestigioase locale, închiriază vile medievale şi organizează petreceri mondene. Printre publicul local sunt populari interpreţii de muzică jazz şi blues, care-şi prezintă creaţiile oaspeţilor noi sosiţi. 
 
Forte del Marmi – farmecul azurului pur-cristalin al mării Mediteraniene şi grădinilor înflorite. Un aer pur de nedescris şi privelişti uimitoare dinspre mare către oraşul de marmură, ce devine roz în lumina razelor solare. Forte del Marmi – o perlă a Toscanei, care a absorbit tot ce e mai bun din natură! 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii