Italia / Fiuggi

 

Fiuggi: o perlă din Lazio
 
„Prin geamul deschis, cerul curgea
Îmbrăţişînd cu aerul său de catifea
Apeninii din Est se întunecau lent
Vroiam să-i ating cu mîna atent”
N. Sokolova „Nopţi în Fuggi”
 
Chiar la poalele munţilor Apenini, unde aerul e curat şi transparent, iar cîmpiile sun împînzite de flori sălbatice, se întinde glorios celebra staţiune termală – Fiuggi. Aici corpul se tratează cu ape curative ale izvoarelor subterane, iar sufletul se umple de frumuseţe şi armonie. În Fiuggi vei găsi un alt stil, un alt şarm, o altă atmosferă proprie, şi prin asta se diferenţiază de alte staţiuni. 
 
Încă din perioada Evului Mediu, Fiugii era celebru, aici veneau „la ape” însuşi Michelangelo şi Papa Bonifaciu al VIII-lea. De-a lungul secolelor, puterea de vindecare a apelor fiuggiene scuteau oamenii de suferinţă, şi prelungea viaţa prinţilor şi regilor, pentru care, se transmitea apa în amfore speciale de cristal. 
 
Acum, în staţiune, în cea mai verde parte a sa, se află două parcuri, unde poţi bea din aceste ape magice. Zeci de fîntîni şi havuzuri s-au situat de-a lungul aleilor şi în foişoare, în poeniţe pitoreşti şi printre tufişurile roz de oleandru. În parcuri te poţi plimba admirînd florile, poţi juca o partidă de mini-golf, tenis de masă, biliard sau poţi dansa după muzica fanfarei. 
 
Fiuggi – este un stil! Clubul „iubitorilor de cai”, din care fac parte aristocraţii Europei Vechi, organizează în Fiugi, competiţii prestigioase şi întreţine o şcoală de echitaţie. La trei kilometri de staţiune, se află un lac pitoresc, unde poţi pescui un păstrăv minunat împreună cu ceilalţi pescari. Iarna, tratamentele în Fiuggi pot fi combunate cu odihnă în munţi – la o oră de la oraş se găsesc cîteva staţiuni de schi. 
 
Fiuggi – este un lux aristocratic, în cel mai frumos colţ din lume. Fiuggi înseamnă cerul de catifea şi piscurile Apenini, verdele cîmpiilor şi oglinda lacului montan. Fiuggi este locul unde corpul se tratează iar sufletul se umple de armonie. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii