Franta / Divonne

 

Divonne: Elveţia franţuzească
 
La frontiera Franţei, la poalele masivului Jura, s-a ascuns un mic oraş pitoresc- Divonne. Aici se odihnesc aristocraţii francezi, care doresc să îşi îmbunătăţească sănătatea, să se dea cu schiurile, şi să evadeze din viaţa socială. Iar ei ştiu cu sigurnaţă ce înseamnă odihnă bună! În Divonne este totul necesar pentru o vacanţă perfectă cu tradiţii aristocratice- izvoare termale curative, trasee înzăpezite şi bine îngrijite pentru schiori, teren pentru golf, teatru şi hipodrom. 
 
Cheile divone subterane, ce lovesc dinspre roci, au fost cunoscute încă din antichitate. Încă din timpurile groaznicilor gali, acestea erau considerate sacre, capabile să vindece un muribund sau să tămăduiască orice rană. Capricioşii francezi din înalta societate, iubeau să vină în Divonne „la ape”, cu scopul de a îmbunătăţi sănătatea fragilă şi de a obţine o culoare frumoasă a tenului. 
 
La începutul secolului trecut, cînd şi-au cîştigat popularitatea schiurile şi snowboardurile, Divonne a căpătat faima staţiunii de schi. Au început să apară cazinouri, s-au dotat terenuri de golf şi a fost săpat un lac uimitor. Clubul de golf de aici se consideră şi azi ca fiind cel mai bun din Europa. Acum, vechile castele familiale au devenit hotele şi în sala romantică cu şemineu şi aromă medievală te poţi încălzi după plimbările pe schiuri, savurînd din paharul de cristal chirul impetuos şi suav. Sau te poţi caza într-o cabană confortabilă elveţiană şi să te simţi ca un adevărat savoiard, locuitor vesel al munţilor şi văilor. Şi atunci neapărat îţi vin în minte versurile binecunoscute din copilărie a „cîntecului micului savoiard” :
„Multe ţări am colindat
Şi marmota mea cu mine
Şi vesel şi fericit am fost
Şi marmota mea cu mine” 
 
Cînd va sosi clipa despărţirii de uimitorul şi ospitalierul Divonne, ai grijă să nu uiţi să arunci monede în lacul pitoresc, ca să mai revii aici. Pentru că neapărat vei dori să te întorci- farmecul acestei staţiuni nu lasă pe nimeni indiferent. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii