Franta / Disneyland Park

Disneyland: oraşul, în care adulţii devin copii

 
Este de-ajuns să rosteşti cuvîntul „Disneyland” şi involuntar apare zîmbetul pe faţa copiilor dar şi a celor maturi. Disneyland - este un vis, fericire şi o oportunitate pentru adulţi de a fi copii pentru câteva zile. Aici te vei legăna în vîrtejul caruselelor, îl vei vedea pe Peter Pan, vei face poze cu Mickey Mouse, vei mînca hamburgeri şi hot-doguri delicioase, fără să te gîndeşti la faptul că sunt dăunătoare şi calorice. Ai posibilitatea de a trăi la o fermă din Texas sau în magicul palat roz, şi să te simţi în pilea unui curajos cowboy sau a unei prinţese din basm. Disneyland este o poveste vie, un desen animat real.
 
Ţara aventurilor (Adventureland) - o adevărată corabie de piraţi şi refugiul lui Robinson vor încînta orice copil. Poate exista ceva mai fascinant şi misterios decât căutarea unei comori ascunse de către piraţi într-un labirint adevărat?! Aici este Templul Primejdiilor al lui Indiana Jones şi casa de crengi cunoscută în  „Piraţii din Caraibe”, şi se pare că eroii din cărţile şi filmele populare s-au mutat în acest loc magic.
 
Ţara de la graniţă (Frontierland) - unde vin de obicei fanii Vestului Sălbatic, cowby-lor nobili şi fantomelor. Aici te va învălui scrînciobul nebun al caruselelor americane, vei face o raită prin casa misterelor, unde locuiesc fantomele, o să-i vezi pe adevăraţii indieni şi vei împuşca în stilul occidental în Rustler Roundup Shootin' Gallery. 
 
Principala stradă a SUA (Main Street USA) - aici s-au instalat restaurante şi mici magazine de suvenire, iar de la mica gară porneşte trenuţul cu vagoane, care ajunge pînă la orice punct din Disneyland. Drumul duce către castelul Frumoasei Adormite, şi tot pe aceeaşi rută se petrece parada Disney. 
 
Ţara descoperirilor (Discoveryland) – aici domneşte imaginaţia nelimitată a lui Jules Verne, aici locuieşte Căpitanul Nemo, trece traseul de carting şi zboară caruselul ameţitor american. 
 
Ţara fanteziilor (Fantasyland) – peştera dragonului, labirintul lui Alice, „zborul lui Peter Pan” pe  funicular, şi cel mai adevărat Pinochio... Ţara fanteziilor e ca un vis magic devenit realitate ce dăruie sentimente de bucurie şi basm...
 
O lună nu este de-ajuns pentru a simţi tot farmecul „basmului adevărat” al Disneyland-ului francez din mica suburbie a Parisului, Marne-la-Valle. Şi luînd amintiri şi suvenire, fiecare duce cu sine un vis- visul de a reveni, de a captura nava piraţilor, pentru a o trezi pe Frumoasa Adormită, şi de a ameţi în vîrtejul caruselului american. 
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii