Franta / Deauville

 

Deauville- cartierul 21 al Parisului
 
Confortabilul Deauville, mirosind a mare şi prospeţime, nu în zadar este numit raionul 21 al capitalei franceze. Staţiunea elegantă şi luxoasă a Normandiei se află la doar două ore de la zgomotosul şi strălucitorul Paris. Parizienii înstăriţi vin aici în weekend pentru a evada din smogul şi zgomotul capitalei şi pentru a face plimbări romantice pe plajele pustii din Deauville. Este un tărîm cu peisaje rurale pastorale sub cerul imens al Normandiei. 
 
Restaurante şi hoteluri luxoase, cluburi de golf şi cazinouri, toate astea oferă oraşului un şic şi o atracţie  unică. Aici se fac brînzeturile celebre, se savurează midii şi se bea cidru din mere, ce miroase a primăvară. Pînă şi aerul staţiunii este îmbibat  de atmosfera nobleţei şi rafinamentului, care se simte oriunde: în vile şi case luxoase, în străzile înguste, de-a lungul cărora lucesc luminile restaurantelor şi buticurilor a caselor de modă.  
 
Într-un golf mic şi confortabil, nu departe de Deauville, se ascunde Honfleur- un oraş drăguţ, cu stradele bobinate şi o ambianţă romantică fantastică. Honfleur este un refugiu al pictorilor şi poeţilor, ademeniţi de minunatele peisaje şi clădirile vechi. Aici s-a păstrat cea mai mare biserică din lemn a Franţei, iar în muzeul Bode se păstrează cu grijă lucrările lui Monet, Dufy şi mulţi alţi artişti celebri.
 
 Deauville şi împrejurimile sale - locul perfect pentru cei care doresc să ajungă în lumea eleganţei, prestigiului şi aristocraţiei. Iar pentru iubitorii de romantism şi linişte sunt plimbările de neuitat pe plaje în şoaptele mării, printre turnurile de piatră a castelului vechi Eveques şi verdeaţa văilor fertile. Iar la plecare îţi doreşti să arunci în leagănul mării nu doar una dar un pumn de monede, ca să te întorci cît mai repede şi cu siguranţă pe meleagurile mirifice ale acestui oraş. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii