Italia / Corvara in Badia

 

Corvara in Badia: o vacanţă perfectă în munţi
 
În valea însorită Alta Badia, printre piscurile munţilor Dolomiţi se află micul oraş Corvara in Badia. Acesta s-a situat chiar la poalele masivului Sassonger. 
 
Corvara este locul de origine al celebrului alpinist Franz Costner. El a făcut multe pentru dezvoltarea oraşului său natal pînă să ajungă o faimoasă staţiune de schi. Astăzi Corvara este un complex de schi turistic cu hoteluri, saloane SPA şi săli de sport. 
 
Corvara de iarnă este o staţiune de prima clasă cu o vastă zonă de schi şi pante ameţitoare. Transportul de cablu ridică schiorii chiar din centrul oraşului pe traseele Sella Ronda. Iar acolo, în vîrf, unde crezi că ai putea atinge norii cu mîna şi adrenalina fierbe în sînge, iubitorii de senzaţii tari sunt aşteptaţi de pîrtii perfecte. Spre oraş se întind cîteva trasee domoale „albastre”. Corvara în timpul iernii este un loc minunat pentru sporturile în zăpadă. 
 
Stilul tirolez se simte aici în fiecare casă cu acoperiş înclinat şi obloane sculptate. Străzi largi cu taverne din lemn, bulevarde şi hoteluri delux, iar alături de restaurantele europene stau tavernele tiroleze. Corvara veselă – cea mai gălăgioasă şi primitoare staţiune din regiune. Patiseriile sunt pline mereu de copii şi iubitori de dulciuri, iar în domnii eleganţi ce stau în restaurant la un pahar de vin poţi recunoaşte schiorii neînfricaţi ce au coborît acum o oră de pe ameţitoarele pîrtii. 
 
Corvara in Badia – luxul versanţilor montani şi piscuri de nea, ce ademenesc cu prospeţimea ce o emană. Pentru că cei mai frumoşi munţi sunt cei, pe care nu i-ai urcat încă... Înseamnă că merită să vii în romantismul de zăpadă din Corvara, să te scufunzi în lumea schiurilor şi să cucereşti versanţii de nea. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii