Italia / Colfosco in Badia

 

Colfosco in Badia: simfonie de zăpadă
 
După o singură privire la peisajul ce se întinde sub picioare, la pantele abrupte şi munţii de nea, turiştii ce vin în Colfosco di Badia, simt cum le fierbe în sînge adrenalina! Colfosco – cel mai înalt punct de schi din regiunea Alta Badia iar priveliştea de aici este fascinant de frumoasă. 
 
Cotituri ameţitoare pe trasee cu grad de dificultate diferit, plimbări negrăbite pe cărări înzepezite, o ceaşcă de cafea fierbinte între palme sau un pahar de vin fiert... Colfosco seamănă cu o carte poştală de crăciun, presurată cu fulgi de nea şi zeci de căsuţe cu geamuri luminoase pe fundalul munţilor înzăpeziţi şi brazilor în straie albe. 
 
Colfosco este potrivit pentru vacanţă schiorilor activi, iubitorilor de virajuri ameţitoare dar şi cuplurilor familiale cu copii de orice vîrstă. În staţiune activează o şcoală de schi pentru cei mai mici schiori(de la 2 ani) cu instructori experimentaţi. Şi în timp ce părinţii vor explora traseele captivante „negre” şi „roşii”, copiii vor aluneca siguri pe pîrtiile domoale „albastre”. 
 
Iar cei care nu sunt interesaţi de schiuri, chiar în centrul Colfosco  se află un frumos parc tematic de iarnă, unde distracţia este la ordinea zilei – lupte militare, construirea fortăreţelor din zăpadă şi alunecări incitante pe toboganele ameţitoare!
 
Staţiunea mai este confortabilă şi prin faptul că aici cu ajutorul instalaţiilor de transport pe cablu poţi ajunge practic pînă la orice punct din valea Alta Badia. Schiorii au acces la traseele: Corvara, La Villa și La Valle. 
 
Seara, cînd, în lumina mieroasă a lunii zăpada albă devine aurie, spre micile taverne se grăbesc turiştii. Pentru a simţi cum se încălzesc de la paharul cu vin fiert, palmele îngheţate, pentru a încerca mîncăruri tiroleze, sau pur şi simplu pentru a se încălzi lîngă şemineu cu o ceaşcă de cafea amăruie şi fierbinte. În astfel de momente viaţa devine simplă şi uşoară iar oboseala de la zilele cotidiene se pierde în plăcerea vacanţelor montane. Pentru că Colfosco in Badia este locul unde răsună simfonia de zăpadă! 
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii