Italia / Castele

 

Castelele Italiei: o parte din legendă
 
Sumbre şi colerice, cu temniţe ce deţin secrete antice sau fluente, de parcă ar pluti în aer, destinate petrecerilor şi dragostei, castelele Italiei captivează atenţia, ducîndu-te în trecut dăruindu-ţi şansa de a atinge legenda. De parcă ar fi gardienii istoriei, letopiseţ al trecutului, ce păstrează amintirea luptelor sîngeroase, intrigi şi dineuri luxoase ce au răsunat aici cîndva. 
 
Cu o legendă izbitoare, fără asemănare, castelul Casa del Monte din Apulia, este castelul muntelui... Despre el se cunosc multe legende, el păstrează taine care pînă în prezent nu au fost descoperite de către oamenii de ştiinţă. Forma octogonala a castelului frapează prin liniile sale perfecte, de parcă asupra proiectului s-a lucrat cu ajutorul unui calculator, iar temniţele castelului ascund coridoare tainice şi tuneluri. 
 
Castelul milanez Sforza, cucerindu-l chiar şi pe Napoleon cu frumuseţea şi grandoarea sa. La vederea zidurilor sale puternice apare un sentiment de deja-vu, de parcă ai mai văzut, e ceva atît cunoscut... Sforza a devenit un prototip al Kremlinului din Moscova. În prezent castelul găzduieşte un întreg complex muzeal care deține exponate unice, chiar şi cele mai exclusive lucrări semnate de Michelangelo.
 
Pe insula plină de soare, Ischia, pe un con vulcanic, se află Castelul Aragonese, o clădire robustă şi maiestuoasă, care aminteşte de locuinţa misterioasă a unui vrăjitor. În evul mediu acesta ocrotea insula de atacurile piraţilor, aici s-au sărbătorit victorii şi s-au ţinut lungi asedii. Acum, în castelul Argonese, se află mănăstirea Clarissa şi cîteva catedrale. 
 
Castelele Italiei sunt maiestuoase şi sumbre, elegante şi graţioase, creaţii a celor mai cunoscuţi arhitecţi şi meşteri, ele sunt frumoase în toată splendoarea ce bucură privirile vizitatorilor. Dacă apare dorinţa de a atinge taina istoriei, de a simţi mistica zidurilor antice, atunci o variantă mai bună decît o excursie către castelele Italiei nu există... 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii