Franta / Cannes

 

Cannes- locul unde se aprind stelele
 
Coasta Croisette, Palatul Festivalurilor, Esplanada în numele lui Georges Pompidou... Cannes- oraşul iahturilor prestigioase, starurilor şi festivalurilor. Plajele luxoase vecinează cu palatele magnifice, iar „vînătorii de celebrităţi” coexistă paşnic cu iubitorii de modă. 
 
Locul cel mai faimos de la Cannes este Aleea Starurilor, unde, conform tradiţiei, actorii celebri îşi lasă amprentele. 
 
Palmierii şi hotelurile de lux de pe bulevardul Croisette este locul perfect pentru promenadele de seară. Oamneii vin aici nu doar să respire aerul curat şi să se plimbe, dar şi pentru a admira lumea şi a se lăsa admiraţi. 
 
Probabil cea mai neobişnuită clădire de la Cannes şi împrejurimile sale este Vila Pierre Cardin, aşa numitul „Palatul Bulelor”. Acesta seamănă mai mult cu un refugiu pentru marţieni decît cu un palat, imaginaţia total futuristă a marelui designer de modă stupefiază şi uimeşte! În aceste „bule”-camere de formă sferică, s-ar putea, absolut fără alte decoraţiuni, crea un film despre casele viitorului. 
 
Plajele de la Cannes- nisip de nea, copaci de chiparos graţioşi şi azuriul aprins al mării. De parcă s-au întrunit aici toată înalta societate, toate personalităţile şi nu e de mirare dacă vei întîlni vre-o divă brozîndu-se topless dar în acelaşi timp împodobită cu bijuterii magnifice. 
 
La Cannes, pe lîngă celebrul festival de film ce se desfăşoară anual, se organizează numeroase expoziţii,  tot felul de festivaluri şi spectacole de moda. Aici fierbe viguros viaţa celor din înalta societate.  Restaurante de presigiu cu bucătărie fină, cazinouri şi cluburi de noapte luxoase- nu în zadar Cannes este considerată una dintre cele mai prestigioase şi de elită staţiune. 
 
Este suficient să vizitezi Cannes o singură dată ca farmecul acestui oraş să rămînă pentru totdeauna în inima ta. Iar sticluţa de parfum adusă în calitate de suvenir sau pantofii trendy din colecţia lui Marc Jacobs îţi vor aminti mereu de doamnele în rochii de seară şi domnii în smochinguri din Cazinoul Palatului de Festivaluri. 
 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii