Italia / Brescia

 

Brescia: leoaica italiană
 
La poalele Alpilor, în inima Lomabrdiei, se află un oraş cu străzi înguste şi bulevarde largi, cu catedrale gotice şi parcuri de pini, ce oferă răcoare şi umbră. Iar în depărtare se văd munţii şi lacul Garda, pur-cristalin, strălucind la soare precum o bijuterie scumpă. Acesta e Brescia, „Leoaica Italiană”, oraşul romantismului şi frumuseţii, modern şi antic. 
 
Un oraş fermecător, nestăpînit în dragostea sa de viaţă, grotesc şi luminos, a combinat în sine şarmul medieval şi estetica modernă. Amestecul neaşteptat de stiluri şi epoci, creează o impresie de neuitat asupra turiştilor. Aici vei găsi una lîngă alta o catedrală gotică, luxul pompos baroc, ruinele aşezărilor romane şi estetica veneţiană Piazza della Loggia. 
 
Tavernele vechi stau alături de restaurantele luxoase şi cafenelele mici, iar de la terasele în aer liber se deschide un peisaj uimitor către Alpii Dolomiţi. Peste feţele de masă alb-imaculate, cad razele aurii a celebrului vin Franciacorta, ce joacă în pahar cu bule spumante, în depărtare străluceşte lacul argintiu şi simţi că viaţa e frumoasă!
 
Brescia – un paradis pentru iubitorii de shopping. Suburbia acestui oraş, Franciacorta – este un întreg centru comercial, în care străzile sunt formate din magazine, buticuri, mall-uri şi saloane de bijuterii. Aici poţi rătăci o zi întreagă, trecînd de la o mică tarabă cu suveniruri la cele mai recente colecţii a designerilor de modă, de la vitrinile luminoase ale mall-urilor la un confortabil atelier de bijuterii, unde fiecare piesă este unică şi irepetabilă. 
 
Brescia – oraşul capabil să îndrăgostească pe oricine: şi pe iubitorii de plimbări lente pe străzile înguste şi pe cei care nu îşi pot imagina viaţa fără mişcare. Brescia de iarnă, oferă posibilitatea de a face schi la poalele alpine. Vara poţi merge într-o călătorie către celebrele lacuri Garda şi Idro. Sau pur şi simplu să rătăceşti prin văile alpine, inspirînd aroma pajiştelor, şi să uiţi că la doar cîţiva kilometri te aşteaptă o cameră confortabilă într-un hotel luxos, în fermecătorul oraş Brescia – „leoaica italiană cu inima Madonei”. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii