Franta / Bearritz

 

Biarritz: şicul şi romantismul din Ţara Bascilor
 
Biarritz- elegant, aristocratic şi modern...Strălucitor, „tînăr” şi plin de viaţă...Sau- paradis pentru surferi şi iubitorii de golf...Cum e Barritz? E diferit, multilateral, şi fiecare îşi va găsi aici distracţii după preferinţe. În Biarritz poţi combina viaţa socială cu relaxarea pe litoral, adăugînd şi participarea la festivalul incendiar Roxy Jam cu un orbitor spectacol de artificii şi muzică pînă în zori. 
 
Cerul albastru din Ţara Bascilor, ureltul furios al oceanului, plaje cu nisip fin precum fardul francez, hotele moderne, palate şi vile de-a lungul coastei- Biarritzul e frumos precum o cutie muzicală. Pe bulevardele largi şi străzile înguste, ca şi acum o sută de ani, se plimbă alene localnicii şi turiştii, finisînd ritualul de seară. Cafenelele comode servesc cafea tare cu deserturi gingaşe, deci te aşezi sub umbrelă la o terasă drăguţă şi faci o pauză. Iar la căderea amurgului, sute de cluburi de noapte şi discoteci explodează în lumini strălucitoare şi muzică vibrantă. 
 
Pe plajele acurate ale Biarritzului domnesc navigatorii şi windsurferii. Iahturile albe ca nişte lebede graţioase, alunecă pe suprafaţa apei a oceanului, iar nu departe, clipesc „aripile”clorate a surferilor, de parcă un roi de fluturaşi coloraţi ar pluti deasupra valurilor. 
 
În Barritz nu vei găsi străzi simple, aici fiecare este o amintire a unor personalităţi istorice, ce au trăit şi au iubit acest oraş. Această staţiune a găzduit membrii familiei regale din Rusia şi alte intelectualităţi ruseşti. Despre Biarritz povestea călduros A.P.Cehov şi a fost iubit  de V.Nabokov. Pe bulevardul prinţului de Gaulle stă Vila Belza, probabil cea mai romantică de pe toată coasta. La începutul secolului trecut, aici a fost un cabaret rusesc, în Belza se petreceau boemii şi aristocraţii. La societatea nesăbuită ce aparţinea vilei chefurilor ar fi aderat cu entuziasm nobilimea europeană, însă, intrarea „străinilor” era strict interzisă. Aici răsuna Mazurca(dans popular polonez), şi perechile se roteau în vals, iar cavalerii lustruiţi mestecau vodca cu şampania şi cucereau dansatoarele graţioase. 
 
Biarritz nici pînă azi nu şi-a pierdut farmecul şi strălucirea, atracţiei şi frumuseţii sale. Aici, la fel ca o sută de ani în urmă, oamenii tind să vină la odihnă. Şi nu vrei să părăseşti acest loc. Pentru că mirificul Biarritz primeşte cu căldură monarhii şi muritorii de rînd, sportivii celebri şi începătorii ambiţioşi, tineretul energic şi plin de viaţă şi pe cei care preferă agrementul contemplativ. 
 

Inapoi spre lista de orașe și stațiuni

Partenerii nostrii