Portugalia

 

Portugalia- provincia de aur a Europei.
 
Portugalia- meleagul călătorilor celebri, vinului luminos precum soarele şi a oceanului impunător. Aici te poţi relaxa după placul inimii: savurînd delicateţele bucătăriei portugheze, admirînd frumuseţea naturii şi splendoarea monumentelor, poţi face scufundări la fundul mării şi să prinzi valul sau te laşi dus de unda muzicii în clubul de noapte”Lisabona”. Sau pur şi simplu te poţi relaxa pe nisipurile aurii din Madeira, ascultînd vuietele Oceanului Atlantic şi savurînd faimosul vin în combinaţie cu smochine proaspete şi un caşcaval delicios...Portugalia este lentă şi emoeţionantă, diversă şi neschimbătoare, perfectă în complexitatea sa. 
 
Portugalia- este vacanţa de litoral. Diving în Algarve- adică este oportunitatea nu doar de a admira creaturile marine dar de asemenea pentru a exploara labirinturi întregi subacvatice formate în stîncile muntoase. Iar dacă ai şi un pic de noroc poţi avea posibilitatea de a examina o navă naufragiată. Amatorii de surfing tind să ajungă pe peninsula Peniche, nu departe de Lisabona. Aici se antrenează şi profesioniştii şi începătorii, iar valurile sunt atît de obediente încît anume în Peniche se desfăşoară una dintre etapele competiţiei mondiale de surfing. Îţi doreşti să prinzi un rechin? Sau eşti de-acord la un modest „merlan” gigantic? Atunci o călătorie cu barca şi o partidă de pescuit la adîncimile oceanului este perfectă pentru tine! Fie un merlan fastuos, un ton mai modest sau un macrou delicios- fără captură nu te vei întoarce. Iar după aventura incitantă, într-un restaurant local de pe litoral, o să ţi se pregătească prada, şi stîtnd la terasă vei savura tonul pregătit în vin alb, urmărind cum apusul înveleşte oceanul. 
 
Portugalia- însamnă excursii. Aici, fiecare oraş, orice sătuc păstrează amprentele istoriei. Lisabona- Capitala Portugaliei- a combinat în sine arhitecturi din epoci diferite. O vedere futuristică şi fantastică din Oceanarium vecinează paşnic cu Castelul Sf. Jorge- clădire gotică a Muzeului de Arheologie, şi cu Palatul Queluz- construit în stilul baroc.
 
Sintra- un adevărat oraş al basmelor. Vechi cetăţi mauritice, Reşedinţa regală prinsă în hăţişuri de ramuri de cedru, eucalipt şi palmieri, magicul Palacio da Pena, înconjurat de frumuseţea fantastică a parcului- aici totul este pătruns de frumuseţe, romantism şi istorie! Străzile înguste ale oraşului ba coboară abrupt în jos ba se ridică promt în sus, în labirintul acestora se ascunde spirirtul istoriei, pluteşte o aromă subtilă a antichităţii şi se aud clar pulsaţiile timpului. 
 
Portugalia- înseamnă viaţă de noapte. Rătătcind prin Lisabona nocturnă, poţi intra la o terasă de pe litoral, pentru a te relaxa cu un pahar de vin şi negrăbit să alegi un club pe placul tău. Cei mai buni Dj ai Lisabonei sunt în zona Docas de Santo Amaro, pe ţărmul Tejo. Fanii de muzică alternativă sunt aşteptaţi pe ringurile de dans din Bairro Alto. Iar pentru cei care doresc să asculte fado savurînd un pahar de portvein alb vor urma drumul spre Parreirinha de Alfama - Casa – Doamnei Fado Arzhentiny Santos- actriţă celebră portugheză. Nativii şi turiştii îngînă cîntecele fado, fără să cunoască cuvintele şi să înţeleagă limba. 
 
Portugalia- înseamnă emoţii pozitive, stare de spirit bună şi melancolia  muzicii fado. Înseamnă valuri pentru surfing, plajele din Mdeira, şi gustul unic al peştelui Bacalao gratinat în sos de smîntînă cu un gît  răcoros de „vin verde”. Pportugalia înseamnă torado, coridă portugheză care nu este mai puţin colorată şi palpitantă de cît cea spaniolă dar e mai miluitoare. Furkadosh(toreadorul) nu ucide taurul, doar îl calmează. 
 
Agenţia de turism OK TRAVEL vă propune tururi în Portugalia îndeplinind orice doleanţă! Este nevoie doar să vă exprimaţi preferinţele şi managerii noştri vor selecta sejurul ideal pentru Dumneavoastră. Adresaţi-vă la noi şi lăsaţi-vă cuceriţi de Portugalia! 
 

Inapoi spre lista de țări

Partenerii nostrii