Peru

 

Peru:  o călătorie în sălbăticia Amazonului. 
 
Misteriosul Peru pare a fi coborît din paginile cărţilor cu aventuri, învăluit în legendele despre indieni ai triburilor Incas. Acesta ademeneşte cu frumuseţile amazonului, cu duritatea deşertului Nazca, cu sacrul şi vechiul lac indian- Tititcaca. Dacă vă doriţi exotism,  Peru vă aşteaptă- ţara cu o uimitoare istorie şi natură! Călătoriile în Peru presupun pădurile tropicale ale Amazonului, munţii înzăpeziţi ai Anzilor, extaz pe malul oceanului. Sejurul poate fi divers precum şi ţara, dar mereu neobişnuit.
 
Peru- este ţărmul misterelor şi culorilor vii. Este ca o carte de ghicitori pe care civilizaţia contemporană nici pînă azi nu le-a dezlegat. Civilizaţia antică a incaşilor cu rituri sumbre şi-au mai păstrat urmele pe acest pămînt. Oraşul Soarelui din munţii Machu Picchu- este singurul monument al culturii Inca, neatins de către conchistadorii spanioli, acesta oferă posibilitatea de a forma o idee completă despre nivelul de dezvoltare ai aborigenilor perueni. Cel mai exact observator, Templul Soarelui, palate, sculptate direct în roci, toate acestea confirmă oarecum legenda aurului ascuns de incaşi uimind prin frumuseţea lor. Aici au trăit legendarele Fecioare ale Soarelui, iar vechile temple păstrează comori încă din epoca Incaşilor. 
 
Peru- înseamnă Amazon, profund, frumos, perfid, precum o adolescentă capricioasă. Aici se întîlneşte bine-cunoscuta specie de peşti- piranha, apreciat de localnici pentru gustul său neobişnuit. Supado de piranha- este o explozie a gustului şi plăcerii. Odată ce ai gustat supado, nu mai este atît de înspăimîntător la o imagine unde se devorează pînă la oase timp de 2 minute un viţel. 
 
Peru- înseamnă junglă şi canioane. Frumuseţea tropicală a naturiii peruene demult ademeneşte amatorii de odihnă în sînul naturii. Iar munţii şi canioanele sunt un vis pentru alpinişti. Lacul de la altitudine- Tititcaca este cel mai adînc din lume. La drept vorbind nu este un lac, putem spune ca este un ocean în miniatură, ridicat la înălţimile unui munte- un fel de „glumă” a naturii. În lac vieţuesc chiar şi rechini, iar de-a lungul ţărmului magnific s-au păstrat ruinele templelor antice. 
 
Peru- înseamnă surfing. Aici este cel mai lung val din lume- La - Herradura, care îşi începe drumul de la litoralul capitalei din Peru- Lima, lovind cu furie apele de coasta stîncilor. Tot aici are loc desfăşurarea campionatelor mondiale la surfing, iar localnicii consideră mersul pe plăcile de apă un sport naţional. Obosit de impresiile demenţiale şi frumuseţile frapante, poţi sta întins alene pe nisipul auriu al plajelor peruene sau poţi închiria echipamentul necesar pentru diving şi să te scufunzi în adîncurile oceaunului. Delfini, peşti ton, lei de mare- locuitorii regatului subacvatic nu sunt mici, în schimb sunt nişte creaturi viu colorate. 
 
Peru- este ţara-safari, ţara misterelor, ţara desfătărilor. Odată ce ai atins misterul şi magia acestei ţări, îţi vei dori să te reîntorci în braţele naturii peruene. Agenţia OK TRAVEL vă oferă toate tipurile de odihnă în Peru- de la cucerirea Anzilor pînă la tururi pe urmele Incaşilor antici, de la rafting pe Amazon pînă la surf în ocean. Trebuie doar să vă adresaţi la noi, cine ştie, poate anume Dumneavoastră veţi găsi comara pierdută de Incaşi...
 

Inapoi spre lista de țări

Partenerii nostrii