Oman

 

Sultanatul Oman o poveste arabă
 
Dune de nisip cu nuanţe de alb-roşu ale deşertului, palate şi moschei fabuloase, schiţele munţilor în culoarea ocrului...Se crează impresia că după micile piramide de nisip se va arăta caravana marinarilor ce se deplasază către marea Sindbad. Iar în luxosul palat al sultanului, încă mai spune poveşti frumoasa Şeherezada. Alături- clădiri moderne, zgîrie nori şi lumina orbitoare a panourilor afişate de centrele comerciale. Totul pare fabulos şi ireal, încît nu mai aştepţi să vezi legendarul călător ci un robot-chelner. De parcă s-au contopit trecutul cu viitorul, ziua de ieri şi cea de mîine. Aşe este Omanul- o poveste misterioasă adeverită. 
 
Splendoarea hotelelor în stitul Estic fastuos de pe ţărmul mării arabe, angajaţi amabili şi atenţi, foşnetul frunzelor de palmier... S-ar zice că orice dorinţă se realizează imediat, la fel ca în basmul „Lampa lui Aladin”. 
 
Grădini de corlai, homari, sepii şi caracatiţe- lumea subacvatică din Marea Arabiei frapează capturînd atenţia privitorului. Ţestoasele verzi-cenuşii, mari cît un bolovan, privesc curios cum un peşte ciudat scoate bule de aer, se apropie atent de el după care se retrag cu o demnitate regală. Anghilele uriaşe înoată foarte aproape de mal, iar cu delfinii prietenoşi te poţi juca de-ascunselea. Scufundările în Oman sunt nişte activităţi distractive, captivante şi spectaculoase! 
 
Muscat- capitala sultanatului, uimeşte turiştii printr-un amestec surprinzător dintre palatele sultanilor, hotelele ultramoderne şi moscheele luxoase în stil oriental. Poţi petrece ore în şir rătăcind pe străzile din Muscat, urmărind conturul ornamenteleor uimitoare din decorul pereţilor, sau admirînd suprafaţa ideal de curată din faţa palatului ce aparţinea sultanului Qaboos, după care poţi face o vizită la o cafenea modestă, de a lua o pauză de odihnă şi ca să capeţi noi puteri pentru noi impresii. Iar în cafenea persistă o aromă dementă de cafea cu un spraf de cardamon, şi halva, dulce, cu miros fin de trandafir şi smochine în miere...Şi uite că paginile din povestea copilăriei „O mie şi una de nopţi” prind culoare şi contur...
 
La cîteva ore de mers cu maşina de la somptuosul Muscat, se găseşte un sat real de biduini. Modul de viaţă de aici nu se schimbă nici după secole. Ei continuă să circule călare pe cămile, locuiesc în corturi exotice, şi refuză categoric să-şi schimbe obiceiurile. Iar dacă îţi doreşti să vezi ceva cu adevărat memorabil, atunci un spectacol mai bun de cît cursele beduine călare pe cămile prin pustietatea deşertului, e greu de imaginat. Aceste mîndre „nave ale deşertului”, care lin şi negrăbit plutesc prin dunele de nisip, se dovedesc a fi capabile de a mări viteza de pînă la 65 km / oră! 
 
În parcurile naţionale se găsesc plante ciudate, papagali perus, leoparzi arabi, mici oaze în mijlocul deşertului, palate fastuoase şi corturi beduine, toate astea înseamnă Oman- un ameste de „azi” şi „mîine”. 
 
Agenţia de turism OK TRAVEL, vă oferă posibilitatea să vă relaxaţi în scenariul ţării arabe- Oman, cunosînd mai aproape o ramură a orientului. Este nevoie doar să ne contactaţi şi precum o ilustrare feerică dintr-o poveste arabă, Oman va fi o parte frumoasă din amintirile Dumneavoastră. 
 

Inapoi spre lista de țări

Oferte speciale

Oman
toamna 2017
Oman

Partenerii nostrii