Myanmar

 

Myanmar (Birmania): toată frumuseţea Asiei într-o singur cufăr
 
Myanmar se întinde uşor de la Oceanul Indian pînă la Himalaya de Est. Aici găsim tot ce aduce faimă Asiei- jungle virgine, piscuri acoperite cu zăpadă, plaje albe ca neaua, oraşe vechi, înţelepciunea călugărilor budişti şi ospitalitatea asiatică a birmanilor. Călătoria în Myanmar include excursii către monumente uimitoare, plimbări călare pe elefant sau în aer liber cu balonul. Fiecare clipă petrecută lasă un sentiment de fericire fără precedent cu un gust uşor de aventură.
 
Pe malul golfului Bengal în frumuseţea tropicală a naturii se afla una dintre cele mai bune staţiuni din Myanmar - Ngapali. Aici se aştern kilometri de plaje neatinse, golfuri confortabile şi albastrul pătrunzător al mării. În umbra palmierilor s-au ascuns mici bungalouri şi hotele confortabile, restaurantele abundă cu delicii din fructe de mare iar locuitorii de aici comercializează perle măşcate şi alte lucruri mărunte executate manual. Seara, în lumina lunii marea seamănă cu argintul topit- luminosul plancton transformă golful Bengal într-o uimitoare imagine de o frumuseţe ireală. 
 
Lacul Inle- un loc minunat, greu de descris, mai bine să-l vezi odată...Aici, pe zeci de piloni s-a situat un sat întreg cu case, gospodării şi grădini. Localnicii sunt angajaţi în activităţi de pescuit, şi odată pe săptămînă organizează un adevărat iarmaroc plutitor, unde se pot procura sculpturi din lemn, suvenire originale şi fructe. 
 
Arhipelagul Mergen- unul din cele mai bune locuri pentru scufundări în Myamnar. Peisajele magnifice şi diversitatea vieţuitoarelor marine fac scufundările captivante. Iar curentul subteran destul de puternic şi vecinătatea cu Peşterea Rechinului sunt şi mai extremale. În apropierea arhipelagului, la fundul mării pot fi surprinse sate şi temple înecate printre care se gonesc peşti tropicali viu coloraţi. 
 
Împărăţia celor cinci mii de temple- misteriosul Bagan- este imposibil, vizitînd Myanmar, de emis această comoară a culturii antoice. Pagode din patră roşie, temple cu intrări şi coridoare labirintrice, peisaje fantastice şi uimitoare- povestea de aici îţi taie răsuflarea! În Batania, zile întrgi poţi rătăci de la un templu la altul, meditînd în tăcerea altarelor abandonate, sesizînd o pace uimitoare. Sau poţi aştepta pînă ce se ivesc fantomele ce locuiesc în acest pustietatea oraşului, al cărui locuitori, uitînd de propriile case, au consturit locuinţe pentru suflet. 
 
Myanmar este incredibil şi atractiv, colectînd în sine tot farmecul Asiei. Verdele explosiv al Junglei, răcoarea de zăpadă, templele antice protejate cu grijă, şi uimitoarea ospitalitate a biramnilor. Este precum o cutie veche cu bijuterii ce vrăjeşte şi atrage turiştii din toată lumea. Agenţia OK TRAVEL vă invită să vă familiarizaţi cu inegalabila cultură din Myanmar. Angajaţii noştri vor alege pentru Dumneavoastră cele mai bune sejururi în această trezorerie a civilizaţiei antice şi naturii unice.
 

Inapoi spre lista de țări

Partenerii nostrii