Martinica

 

Martinica: Insula de Flori
 
Martinica este un paradis! Un rai cu lux tropical şi rafinament francez. Marea azurie a Caraibelor, nisip imaculat şi flori care din abundenţă acoperă insula- nu în zadar Colombo a numit insula Martinica „cel mai frumos loc pe pămînt”. Golfuri izolate, verdeaţa sălbatică a tropicalelor şi lagunele calme fac ca o vacanţa pe insulă să devină atractivă şi neobişnuită. Martinica este ca o bucată din Franţa instalată într-o grădină tropicală! 
 
Martinica este o staţiune mare, deci oriunde nu vă aflaţi, fiecare colţ al insulei are ceva interesant. Hotele confortabile şi vile de lux înconjurate de arbuşti de orhidei, service la nivel înalt şi un strop de exotism. Mrtinica surprinde prin eleganţa şi confortul său. 
Martinica înseamnă bucătăria creolă, picantă şi cu o aromă subtilă franceză. Aici fiecare bucătar este un magician, capabil de a transforma un crab obişnuit într-o capodoperă delicoasă! Crab umplut, creveţi de apă dulce în sos cremos, brioşe din homari- de la enumerarea deliciilor culinare ale acestei insule se învîrteşte capul! Şi toată această frumuseţe, acest paradis gastronomic se completează abundent cu fructe- guava, maracuja, mandarine...
 
Martinica înseamnă scuba diving! Frumuseţile din Marea Caraibe, recifele de corali, locuitorii viu coloraţi ai lagunelor transparente au fost apreciate pe măsură de către scafandri. Apă limpede, fotografii superbe cu peisaje marine, posibilitatea de a închiria echipamente pentru scufundări caci diving înseamnă nu doar ocupaţie captivnată dar şi comodă! 
 
Martinica este insula carnavalelor şi distracţiilor. Degustarea romului local se face chiar în stradă, dansuri şi măşti vesele- tot ce e nevoie pentru un carnaval! Sărbătorile au loc sub notele muzicale ritmate "biginy"- muzica care a adus faima insulei nu mai puţin de cît reggae – Jamaica. Bigina este un amestec vesel de melodii tradiţionale franceze cu stropi de muzică africană. Patria frumoasei Josephine de Beauharnais, care a cucerit inima lui Napoleon- Martinica est ela fel de frumoasă şi rebelă. Şarmul şi eleganţa culturii franceze s-au contopit cu sinceritatea şi simplitatea insulei. Martinica este frumoasă ca şi acum 100 de ani, cascadele îcă mai lucesc sub soare, marea încă mai oferă nuanţe de turcoaz iar plajele au rămas la fel de albe...Aici totul te face să reflectezi la veşnicie şi frumuseţe, iubire şi senzualitate.
 
Agenţia OK TRAVEL oferă sejururi ca în basme pe insula fermecătoare- Martinica. Linişte şi romantism, distracţii şi carnavaluri ameţitoare, cascade zgomotoase şi lagune temperate- asta e Martinica, atît de diferită şi luxoasă ce dăruie vise realizabile! Pur şi simplu contactaţi-ne şi vacanţa în Rieviera Caraibe va rămîne în inima Dumneavoastră! 
 
 
 

Inapoi spre lista de țări

Partenerii nostrii