Madagascar

 

Madagascar: exotismul Africii de Est
 
Aici Africa fierbinte se întîlneşte cu Estul arab. Frumuseţea suplă a culturii franceze se combină cu temperamentul creolilor şi calmul indienilor. Fiind independente de timp şi om, colinele verzi-purpurii, plajele pustii, lemurii, fluturii mari cît păsările şi păsărele mici ca nişte molii- toatea astea se intrunesc în Madagascar, locul care atrage din toată lumea prin natura sa uimitoare, staţiunile confortabile şi cu varietatea tipurilor de agrement. 
 
Insula Nosy Be- un paradis pentru cei care preferă vacanţe la plajă. Lagune cu ape limpezi de culoarea turcoazului, plaje curate cu nisip moale şi stoluri de fluturi fîlfîind deasupra capului- splendoarea acestei idile o completează hoteluri luxoase şi distracţii pe toat egusturile! Recifurile de corali tăinuiesc o faună încîntătoare şi viu colorată care va uimi şi pe cei mai experimentaţi scafandri. Aici puteţi experimenta cel mai luxos pescuit la fundul apei, care va întrece toate aşteptările- de multe ori, capturele prinse la coastele Nosy Be au ajuns în cartea recordurilor!
 
Iubitorii de senzaţii tari şi  cei care apreciază exotica mistică au posibilitatea de a participa la un adevărat safari, să practice alpinismul ori să urmărească ritualurile sumbre ale şamanilor misterioşi. 
Bucătăria malgaşă etse un amestec de reţete africane, o atingere uşoară a eleganţei franţuzeşti şi condimente indiene. Steakuri din carne de zebu, faimosul „ravitutu” (file de viţel cu un piure din nucă de cocos şi frunze da manioc) şi pateul local din cea mai fină foie gras vor încînta orice gurmand! 
„Oraşul celor zece mii de războinici”- Antananarivo, capitala Madagascarului creează o impresie ciudată. Străzi pavate ce se finisează lovindu-se de impasuri. Turnurile catedralelor şi domurile castelelor. Stilul nu este nici baroc, nici renascentist, nici modern dar un fel de amestec uimitor care sparge tiparele simetriei şi frumuseţii. Acest oraş fabulos este plin cu pieţe de stradă şi mici cafenele. Iar alături de el ruinele palatului ce a aparţinut Reginei Ruva. Aici, alături de o micuţă prăvălie cu smirne pentru ritualuri indiene, se poate ridica un club modern. Iar un magazin de bijuterii modest poate concura cu un centru comercial situat în apropiere. 
Madagascarul surprinde cu diversitatea lumii naturale şi peisajelor năucitoare. Fluturii mari şi coloraţi, lemurii nostimi şi crocodilii înfiorători de la fermele specializate nu sunt unica  mîndrie acestei insule uimitoare. Dar mai bine ar fi să realizaţi o călătorie în această ţară şi să o admiraţi cu proprii ochi. Agenţia de turism OK TRAVEL vă propune oferte unice pe fermecătoarea insulă Madagascar. Managerii noştri vă vor oefri vacanţe pentru orice capriciu- de la excursii captivante pînă la dulci epuizări pe plajă. Madagascar vă aşteaptă!  
 

Inapoi spre lista de țări

Partenerii nostrii