Jamaica

 

Jamaica- vacanţă în stil reggae
Jamaica! Jamaica! Cerul albastru nu se satură de admirat marea albastră...F.Bravo
Jamaica...Munţi albaştri, foşnetul de palmieri şi nisipul spumos...Aici în frumuseţea senzuală a naturii, cu un pahar de mojito în mînă, sub sunete de reggae, vrei să visezi la iubire. Ţara cascadelor şi petrecirilor, ţara apusurilor mieroase şi misticismului, a legendelor despre piraţi şi rom, Jamaica e frumoasă şi naivă precum o tînără în perioada maturităţii. 
Bine aţi venit pe cea mai veselă insulă a planetei- Jamaica. Aici poţi sta toată ziua întins la poalele palmierilor umbroşi ascultînd şoaptele Mării Caraibe. Poţi participa la un festival incendiar sau face scufundări în adîncurile mării pentru a vedea ruinele”oraşului păcatelor”- Port Royal. Capitala joavială a piraţilor din Caraibe, refugiul preotesei iubirii a plecat sub ape în secolul 17după un teribil cutermur şi de atunci atrage scafandrii din toată lumea. Divingul în Jamaica este bogat în culori, apa albastră a Caraibelor adăposteşte o mulţime de peşti viu coloraţi şi nave scufundate. Aici e paradisul pentru cercetătorii de comori şi rarităţi de epocă. Dar, chiar dacă nu vor fi capturi de la piraţi sau alte epave, nimeni nu părăseşte Jamaica cu mîinile goale. Scoici uimitoare irizate în toate culorile curcubeului, fotografii cu specii de peşti uimitori, pe care îi poţi prinde cu mîna- nu în zadar, Caraibe este considerat cea mai colorată mare din lume! 
Ca un rom jamaican miroase amurgul
Albastru şi lung...L.Derbenev
Ah, celebrul rom jamaican, pomenit în cărţi şi cîntece...Mistuitor şi ameţitor, acesta este inclus  în sute de  cocktailuri locale, este servit în forma sa pură sau adăugat în mîncare. Fiind în Jamaica nu poţi să nu guşti un punch de fructe- fructe zdrobite în blender cu adaos de rom, gheaţă şi zahăr(adevărat, din trestie). Bucătăria picantă din Jamaica a adunat în sine deliciile  coloniştilor spanioli, tradiţiile aristrocaţilor englezi, condimentele indiene şi splendoarea fierbinte a Africii. În antichitate, înainte de lupte, soldaţii erau hrăniţi cu supă din peşte”cod” şi rom alb, banane şi carne. Gustul impetuos şi bogat al acestui fel de mîncare, este şi azi capabil să umple de energie şi vitalitate chiar şi pe cel mai obosit om! Peşte afumat în marinadă de mango, carne fină de purcel de lapte la grătar, miel cu garnitură din ackee- Jamaica, face pe oricine să devină gurmand. 
După astfel de gustoşenii şi după un mojito răcoritor cu rom alb îţi doreşti să trăieşti în ritmul reggae! Reggae nu este doar o muzică, este viaţa în Jamaica. Aici toată lumea cîntă. Chiar şi în răcoarea dimineţii, poţi vedea un portar simplu cu cosiţe colorate fredonînd notele reggae. 
Jamaica este insula distracţiei şi bucuriei. Nici o săptămînă de aici nu trece fără vre-un festival sau petrecere somptuoasă . Veselia răsună pe străzi şi atrage în cercuitul magic al dansului. Jamaica nu oferă şanse de plictiseală! Jamaica este iubire! Agenţia de turism OK TRAVEL vă ajută să luaţi o pauză de relaxare pe insula Jamaica- „ţara cu o mie de rîuri”. Personalul nostru vă va oferi consultaţiile necesare şi va alege turul care vi se potriveşte perfect. Savuraţi vacanţa cu OK TRAVEL şi lăsaţi-vă cuceriţi de ritmul muzicii reggae. 
 

Inapoi spre lista de țări

Partenerii nostrii