Irlanda

 

Irlanda: călătorie prin insula de smarald
 
„Insulă de smarald”, patria spiriduşilor, elfilor şi druizilor, Irlanda este considerată una dintre cele mai misterioase locuri din lume. Aerul de aici este îmbibat cu magie şi farmec, iar localnicii vorbesc despre fantome şi elfi ca şi cum ar povesti despre un vecin, lîngă care au trăit o viaţă întreagă. 
 
Irlanda seamănă cu o lădiţă plină de taine. Mistica Tara, misteriosul New Grange şi fiorosul Castel Balli Galli  invadat de fantome, vecinează calm cu pajiştile de malahit, unde pasc indiferent vacile. Trecînd pe lîngă fermele îngrijite, te poţi pomeni într-un loc unde apa curge în sus şi nu în jos, iar maşina merge singură sub munţi, ca şi cum ar merge la vale. 
 
Tara - unul dintre cele mai misterioase locuri din Irlanda. Fiind cîndva protecţia regilor celţi şi preoţilor, pînă în prezent este considerat un loc sacru, unde se mai ascunde populaţia spiriduşilor. În centrul Tarei stă o piatră sacră druidă - Lia Fall, slujind cîndva pentru a determina adevăratul rege al Irlandei. După spusele preoţimii, anume aici s-a desfăşurat ceremonia de cununie a Regelui cu Irlanda, prezentată de o tînără frumoasă, cu păr auriu şi ochi albaştri. Irlandezii pînă azi mai cred cu tărie în puterile magice ale Tarei şi pietrei sfinte, şi în faptul că în fiecare noapte cu lună plină, poţi întrezări dansurile vesele ale spiriduşilor.
 
Irlanda – ţara ploilor şi castelelor! Şi fiecare castel îşi are propria istorie, tainică şi plină de mistere. Clădirile medievale gotice, cetăţile protectoare lîngă stîncile enigmatice, te duc în lumea trecutului misterios al Irlandei, în lumea de unde au venit legenda trifoiului şi baladele despre mauri. 
 
O călătorie prin insula de smarald – este o călătorie în lumea poveştilor şi legendelor antice, în lumea castelelor şi pajiştilor verzi. Este o călătorie cu savoare de bere irlandeză şi note vibrante de tambur, o călătorie ce va rămîne în amintire mereu. 
 

Inapoi spre lista de țări

Partenerii nostrii