insulele Seyshel

Seychelles: un reziduu al Edenului

 
Cum arată o poveste? Nisip alb şi moale, şaoptele blînde a valurilor, aroma florilor şi umbra palmierilor de cocos...Beatitudine în şezlong, tandreţea soarelui şi albastrul transparent al oceanului. Pe pămînt există un loc unde poţi uita de probleme şi de rutina zilnică savurînd liniştea în relaxare totală. Acest loc se află  pe insulele Seychelles. 
 
Seychelles etse o ţară a basmelor, pentru o vacanţă liniştită şi relaxare totală. Aici nu pluteşte spiritul clubbing din Ibiza, şi discotecile nu fac zgomot pînă dimineaţă cum ar fi în Maldive sau Thailanda. Seychelles este un sanctuar al tăcerii şi a naturii sălbatice africane. Dacă ai obosit de gălăgia şi agitaţia megapolisurilor, atunci visezi să te legeni într-un hamac, sa admiri apusul ascultînd liniştea, iar Seychelles este locul ideal pentru asta. 
 
Seychelles este odihna perfectă de litoral. Cînd te vei plictisi să stai alene pe nisipul mărunt precum o pudră de zahăr, şi ai chef de mişcare şi o schimbare de decor, merită să practici diving. O lume subacvatică bogată a oceanului Indian se deschide în faţa scafandrilor în toată splendoarea varietăţii sale. Probabil nicăieri în lume, cu excepţia Seychelles, în lagune şi tufişuri de corali, nu poţi găsi un număr mai mare de specii rare ai locuitorilor marini. Iar dacă ai noroc poţi găsi o navă naufragiată cu nenumărate comori şi rarităţi. 
 
Pe insula Mahe, în largul plajelor Grand Anse, întotdeauna vîntul leagănă valurile. Anume aici vin surferii pentru a cuceri oceanul. Valuri cu înălţimea de doi metri- visul surferului, va aduce cuminte surferii la mal...iar mai departe un nou val gigantic.
 
Înălbeşte pînza de catarg...
Ce ar putea fi mai frumos de cît o plimbare sub pînza catargului cucerind oceanul!  Seychelles este un paradis pentru navigaţii. Aici valurile sunt puternice, mai rar domoale...
 
La diga- o insulă uimitoare cu stînci negre, plaje de nea şi case vechi creole. Circularea  vehicolelor este interzisă aici, turiştii fiind transportaţi cu carul tras de boi,  exact ca acum 100 de ani...aici timpul s-a oprit în loc, într-o veneraţie tăcută în faţa unei astfel de perfecţiuni. 
Este imposibil să te afli în Seychelles şi să nu încerci bucătăria creolă. Un amestec delicios de fructe de mare, legume, peşte proaspăt şi fructe- deliciile bucătăriei creole au dus faima departe de graniţele Republicii. Supa de midii Tech - Tech, tocăniţă din carne de liliac şi caracatiţe, iar pentru desert katkat din banană cu lapte de nucă de cocos. Poţi servi această minunăţie cu un pahar de Kala(suc de nucă de cocos fermentat) sau Bacho(băutură făcută din trestie de zahăr, ce aminteşte gustul romului). Şi fructe, de tot soiul, dulci, suculente, cu o aromă delicată de la care se învîrteşte capul. 
 
Seychelles - o frumuseţe naturală luxuriantă, o senzualitate între peisaj şi armonie.  Insule minunate, sau cum a scris generalul britanic Charles Gordon- resturi din grădina Edenului. Agenţia OK TRAVEL vă oferă vacanţe fabuloase pe insulele Seychelles. Managerii noştri vor selecta un sejur confortabil, care să vă reamintească mereu de magia Grădinii Eden...
 
 

Inapoi spre lista de țări

Partenerii nostrii