Insulele Cook

 

Insulele Cook - frumesţi virgine
 
Insulele Cook, Polinezia, triburile vechi de maori... . Aceste nume emană un aer exotic, uneori înspăimîntător, dar la fel de atractiv. Vacanţa pe insulele Cook - nu înseamnă numeroasele activităţi, prestări de servicii intruzive sau înălţimea clădirilor hoteliere. Insulele Cook sunt pentru acei care doresc să se bucure de deşertul plajelor albe, inspirînd parfumul florilor de portocal şi reflectînd asupra sensului vieţii. Iar cînd imaculatul vă va plictisi, puteţi face scufundări în apele blînde ale mării analizînd sepcii ciudate de peşti. Puteţi face cunoştinţă cu tribul local şi să urmăriţi vre-un uimitor ritual...Şi să adormiţi în şoapta valurilor, într-o vilă  luxoasă sau bungalou relaxant. Aceste insule sunt printre ultimele colţuri sălbatice ale naturii  neatinse, de pe pămînt...Insulele sunt un loc grozav pentru amatorii de activităţi în aer liber. Pe plajele Aitutaki şi Rarotonga există o mulţime de locuri pentru scuba diving şi snorkeling. Stîncile submarine se înlocuiesc cu peşteri şi canioane iar pe malurile rîului Mataora se află nava scufundată. Tufişurile de corali tăinuiesc un număr incredibil de locuitori marini- de la mici peştişori viu coloraţi pînă la gigante pisici de mare. Iar între lunile iulie şi octombrie puteţi urmări migraţia balenelor care trec pe lîngă insule. 
 
Pescuitul- cine din iubitorii pasionaţi de acest tip de sport nu a visat vre-o dată să prindă o pisică de mare, ton sau chiar un peşte buzat! Laguna cu o frmuseţe ca în basme a insulei Aitutaki - este locul ideal pentru pescuitul staţionar sau la musca artificială. După care puteţi încerca puterile şi cunoştinţele în calitate de „vînător de perle”. Cel mai bun loc pentru această activitate - zona  Manihiki, aici există o plantaţie enormă de  stridii. Pentru amatorii de speciologie, pe insule se găseşte destul loc pentru asta. Peşteri vaste şi galerii subterane de pe insulele Atiu, Mauke, Mangaia ascund numeroase descoperiri iar grotele şi peşterile subacvatice abia aşteaptă să fie explorate de cercetători. 
 
Misterioasele, minunatele şi vechile clădiri şi desfăşurarea ritualurilor ai aborigenilor- este familiarizarea cu cultura poporului local ce nu va lăsa pe nimeni să se plictisească! Aici religioasele statuii din piatră îşi au propriul nume. Tradiţiile culturii polineziene, natura virgină şi clădirile fascinante ale triburilor vechi care locuiesc pe acest pămînt...Edificiile religioase din bazalt negru poartă nume speciale iar festivalul de dans Te – Mire – Capa stupefiază chiar şi pe cei mai iscusiţi şi experimentaţi călători. 
 
Seara, în lumina rugului, puteţi savura o felie de „umukai”- aburit la rădăcian gropii cu carne sau peşte acompaniat cu o băutură uşoară „tumunu” (un amestec de citrice, malţ şi drojdie). 
 
Insulele Cook - este o lume veche şi puţin stutdiată de către turişti. Fableţea naturii înconjurătoare oferă romantism şi linişte iar bogăţia florei şi faunei- descoperiri uimitoare! Agenţia de turism OK TRAVEL vă propune o vacanţă diversă în cel mai frumos colţ al planetei- insulele Cook. Managerii noştri vor selecta un sejur astfel încît activităţile în aer liber să nu devină obositoare iar relaxarea pe litoralul înconjurat de palmieri şi flori să nu vă plictisească. 
 

Inapoi spre lista de țări

Partenerii nostrii