Columbia

 

Columbia- smarald cu aromă de cafea
 
Distinctă, necunoscută şi înfricoşătoare- Columbia ademenşte prin imprevizibilitatea şi frumuseţea sa. Plajele dalbe din Caraibe, versanţii munţilor înzăpeziţi, acoperiţi cu păduri tropicale, rîuri sălbatice şi cascade spumoase, jungla infinită şi miros îmbătător de cafea- acel care măcar o dată a fost în ţara averilor fabuloase, îşi va dori să revină aici cu siguranţă. Columbia prezintă un pericol pentru călători. Nu din cauza legendarilor traficanţi de droguri, care au fost aproape distruşi şi nici din cauza ritualurilor ai şamanilor indieni. Pericolul este altul- odată vizitînd această ţară nu veţi mai dori să vă întoarceţi de acolo.
 
Cartagena, dragostea mea...
 
Prin farmecul său colonial, Cartagena este minunată, precum o floare exotică. Străzile romantice şi mănăstirile grandioase în stil spaniol duc în acea atmosferă de „febra aurului” şi de căutare a misteriosului El Dorado. Stînd la terasă în aer liber la o cafenea din oraşul vechi, inhalînd aroma cafelei tari, vă puteţi imagina cum pe drumul pavat, trecea cîndva, călare pe un cal alb Simion Bolivar iar alături, într-o uniformă de husari, urmat de însoţitoarea sa fidelă- Manuela Saenz. Nisipul argintiu din Cartagena şi transparenţa azurie a plajelor seduc turiştii şi columbienii.
 
Columbienele radioase umblă printre şezlonguri oferind delicat gustări suculente din papaya ţi mango celor ce se odihnesc. În general, aflîndu-vă în această ţară vi se creează impresia că toată lumea zîmbeşte mereu.
 
Aforismul marelui columbian Gabriel Garcia Marquez : 
„Nu înceta niciodată să zîmbeşti, chiar şi atunci cînd eşti trist, nici nu ştii cum se îndrăgosteşte cienva de zîmbetul tău” – de fapt nu este un aforsim ci un stil de viaţă al locuitorilor de aici.
 
Dacă vă doriţi o porţie de adrenalină şi excotism puteţi merge în adîncurile ţării şi să participaţi la un adevărat ritual al şamanilor indieni „muiski”- un trib care a supraveţuit într-un mod miraculos în urma dispoziţiilor coloniilor spaniole. În sălbăticia junglei amazoniene, s-a ascuns un mic sat indian. Aici sub strigătele guturale de papgali, sub privirea tristă a Toucanului puteţi sta lîngă foc şi aprinde pipa păcii. Iar dacă cerul, şamanii şi conducătorii superiori vor permite, veţi putea lua parte la un ritual misterios. Putţi vizita o plantaţie de cafea savurînd aroma boabelor proapăt prăjite, şi să vă daţi seama că nici o băutură din lume nu se poate compara cu această consistentă, fierbinte şi revigorantă cafea. Şi veţi realiza încă o lungă perioadă de tmp, întorcîndu-vă acasă, veţi duce dorul divinei licori, sorbind din păcate cea ce numim noi- cafea.
„Nu plînge pentru că s-a terminat. Zîmbeşte pentru că s-a întîmplat” - Gabriel Garcia Marquez. 
 
Columbia este o ţară a veseliei ce se roteşte în ritmuri de salsa, ocazional întreruptă de o siestă- un moment sacru pentru columbieni- somnul de la amiază. Aici nu vă puteţi deprima sua plictisi. Precum un fluture radios Columbia te ademenşte şi te cheamă s-o urmezi. Şi nu mai vrei să te desparţi...
 
Compania OK TRAVEL, oferă vacanţe nemaipomenite în ţara misteriosului El Dorado şi a sacrului Lac de Aur. Managerii noştri vor alege tururi unicale în atractiva şi neexplorata Columbie. E nevoie doar să apelaţi la angajaţii noştri şi veţi fi cuceriţi de ţara comorilor.  
 
 

Inapoi spre lista de țări

Partenerii nostrii