Chile

 

Chile: o călătorie spre alte lumi
 
Gheţarii sclipitori ai Antarctidei, nisipul roz al pustiului, piscurile montane şi misterul insulei Paştelui... Chile deschide uşa spre lumile tainice. Această ţară este uimitoare şi enigmatică, tăinuind o mulţime de secrete, descoperiri uimitoare şi impresii incredibile. Căldura pustiului se alătură tăcerii de gheaţă, monumentele din Santiago concurează cu statuiele de pe insula Paştelui iar beatitudinea plajelor din lagunele izolate cu ameţitoarele trasee de schi montan. 
 
Insula Paştelui – una din tainele planetei, atractivă şi misterioasă, precum un magnet atrage iubitorii de engime istorice, pe cei care preţuiesc marea caldă şi nisipul roz. Golfurile izolate în plantaţiile de palmieri, ascund plaje cu nisip din cel mai fin emanînd nuanţe roz. Aici poţi savura liniştea şi intimitatea, întreruptă numai de şoaptele valurilor şi susurul crabilor ce fug spre apă. 
 
Enigma statuietelor de pe insula Paştelui, de mulţi ani fură liniştea arheologilor şi istoricilor. Giganticile monumente de bazalt, sculptate dintr-un bloc întreag de piatră, întoarse cu faţa spre insulă, arată ca nişte strjnici. Pînă în prezent nu e clar cum au reuşit triburile antice, să creeze statui de  asemenea tonaj cu ajutorul uneltelor primitive. Localnicii afirmă că acestea nu sunt altceva decît giganţii împietriţi, la atingerea cărora vei obţine putere şi sănătate. 
 
Piscurile montane acoperite de zăpadă, trasee şi pîrtii pardosite – schiorii preţuiesc Chile pentru posibilitatea de a practica orice tip de sport montan, pe cînd în Europa nu este sezonul potrivit. Cinsprezece staţiuni în Anzii de nea, echipate cu pante şi trasee, funiculare şi snow-parcuri capabile să concureze după comoditate cu Alpii europeni. Sezonul de schi în Chile începe de la sfîrşitul lunii Mai şi durează pînă la finele lunii octombrie. 
 
O călătorie spre gheţarii lucioşi ai Antarctidei, pare a fi o călătorie spre altă lume. Croazierele la Polul Sud plutind prin drifturi şi pe lîngă calote de gheaţă, cu fiecare an atrag tot mai mulţi turişti – sporturile extreme devind o modă! În caz că nu dispui de prea mult timp liber, dar îţi doreşti cu adevărat să vezi cel mai paşnic continent din lume, poţi face o călătorie de două zile cu avionul, spre gheţarii eterni şi pinguinii jucăuşi. 
 
O plimbare în cîmpia gheizerelor, frumuseţea rece a Antarctidei, respiraţia fierbinte a pustiului şi luminile vibrantului Santiago... Chile – posibilitatea de a combina incompatibilul, este ţara unde s-au întîlnit iarna şi vara, Nordul şi Sudul. Dimineţile de aici le petreci savurînd răsăritul rozaliu pe insula Paştelui, iar seara te delectezi cu un cocktail exotic cu bucăţi de gheaţă milenară chiar din inima lagunei patagoniene. Pentru a face o vizită în această ţară fabuloasă, e nevoie doar să te adresezi agenţiei de turism „OK Travel” şi engimatica lume din Chile îşi va deschide cu drag porţile în toată splendoarea sa. 
 

Inapoi spre lista de țări

Partenerii nostrii