Bhutan

Bhutan- Regatul Pierdut

O excursie prin Bhutanul pierdut în Himalaya- nu este o călătorie pentru oricine! Iubitorii de viaţa de coastă şi staţiuni cu odihne dulci, nu merg în Regat! Aici nu există plaje magnifice, hoteluri luxoase, cluburi de noapte sau alte atracţii. Aici vin doar cei care s-au plictisit de exotica „pieptănată” ale staţiunilor bine-cunoscute şi forfota gălăcioasă a turiştilor. Vacanţele în Regat presupun poteci muntoase dificil de explorat ascunse printre mănăstirile din Himalaya, presupun văile pictate în verde, rîuri şi lacuri ecologic curate. Aici puteţi atinge cultura antică care a rămas intactă preţ de cîteva secole şi percepe înţelepciunea călugărilor budişti. Bhutan- o călătorie pentru oameni selecţi.

În Bhutan nu există clădiri moderne, nici una! Este o interdicţie strictă impusă de rege. Pînă şi clădirea aeroportului de aici a fost construită în stilul local, la fel ca multe alte hotele destinate turiştilor. Fiind destul de confortabile în interior, exteriorul acestora amintesc de pagodele antice. O sursă de mîndrie pentru locuitorii Bhutanului este „Paro Dzong” – mănăstirea cetate construită în 1644 de către Guru Rinpoche. Fiecare centimetru din zidurile cetăţii sunt acoperite cu picturi murale budiste.

Aici, totul este impregnat de budism. Budismul în Bhutan nu este doar o religie, este un stil de viaţă. Special şi unic. Budismul este peste tot- în ornamente, în haine şi lege. Aiic nu există crimă şi cerşetori! Uciderea animalelor este interzisă, aproape toate persoanele indigene fiind vegetarieni. Sub interdicţie strictă sunt importul şi utilizarea îngrăşămintelor chimice de orice fel şi tot ce creştepe acest pămînt este pur ecologic! Bhutan nu este doar o ţară a budismului, este regatul iluminării şi purităţii.

O călătorie în Bhutan este remarcată de- temple şi mănăstiri, pierdute adînc în munţi şi familiarizarea cu ritualurile călugărilor budişti. Prin păduri virgine şi potetci muntoase, spre forntiera chineză, turiştii sunt conduşi de către călugării budişti. Conduşi spre sanctuarul Bhutanului - Mănăstirea Taksang Lahang Dzong (Lair Dragon). De la frumuseţea uluitoare îţi taie suflarea, creeîndu-se impresia că toată agitaţia urbană şi goana timpului au rămas undeva departe, într-o altă viaţă. Iar aici au rămas doar măreţia munţilor şi „- opreşte-te clipă! Eşti atît de frumoasă!”. Precum într-un film cu rulare lentă, cadru după cadru, timpul îşi întinde eternitatea. Cerul în nuanţe de gri, un abur uşor de ceaţă, ecoul rîului de munte- şi nu mai există ritmul nebun de viaţă, atît de obositor şi chinuitor precum o durere de dinţi. Nimeni în jur nu se mai grăbeşte!

Bhutan este o călătorie nu pentru fiecare, dar cei care au ales regatul pierdut din Himalaya, cu siguranţă vor reveni aici! În ciuda cotei de 20.000 de turişti pe an, introdusă de rege. Pentru că numai aici puteţi percepe zborul inefabil al sufletului şi o uimitoare şi pură fericire, netulburată de forfota vieţii cotidiene. Pentru că Bhutanul este oraşul oamenilor feirciţi!

Agenţia de turism OK TRVEL oferă tururi excluysive în rgeatul pierdut- Bhutan. Deplasarea în Bhutan vă va familiariza cu stupefianta, uluitoarea, senina cultură şi natură de aici, dăruindu-vă senzaţia unui zbor domol.

Inapoi spre lista de țări

Partenerii nostrii