Africa de Sud

 

Africa de Sud : luciul safirului negru
 
"Oricine care a fost vreodată în Africa, întotdeauna vrea să se întoarcă ..."
B. Grzimek
 
Un cocktail ameţitor de culturi antice africane şi luciul coloniştilor europeni, natura maiestuoasă, în care coexistă pinguini, crocodili şi hipopotami, contopirea a două oceane- toate astea le găsim în misterioasa Africă de Sud. Aici cocioabele stau lîngă vile, aici s-au mixat creştinismul, islamul şi alte culte antice înfricoşătoare, aici savana mistuitoare vecinzează cu vîrfurile înălbite ale munţilor şi apa caldă a oceanului Indian. Africa este enigmatică dar întotdeauna frumoasă. Este dificil să o cunoşti din prima...Peisajele şi impresiile sunt ca bucăţile de sticlă într-un caleidoscop pentru copii, se înlocuiesc între ele cu o rapiditate uimitoare. Safari în deşert, excursii la rezervele naturale celebre, viaţa de noapte din Cape Town, plajele celor două oceane ... Africa este infinită în varietatea sa!
 
„În portul Cape Town
Cu o gaură la bord
"Jeannette," îşi corecta tachelajul
Dar înainte de a pleca 
În depărtare
Pe ţărm a fost lăsat echipajul”.
P. Gendelman
 
Cine nu îşi aduce aminte din copilărie notele acestui cîntec vesel? Plin de viaţă precum însuşi Cap Town. Africa fierbinte s-a contopit cu civilizata Europă în ritmul primelor trupe de jazz; în vinul spumant francez persistă gustul picant al Savanei. Aici e imposibil să te plictiseşti, distracţiile se schimbă reciproc precum segvenţele în filme- de la cluburile de noapte europene pînă la muzicieni de stradă care bat ritmul pe tom-toms. Aici poţi prinde un val înalt, necucerit, poţi urca pe stîncă sau face o vizită coloniei de pinguini. Apoi, într-un mic restaurant, cu aspect neprezentabil, să guşti din cel mai delicios homar sau exoticul waterblommetjie bredie- tocană din carne fină de miel înăbuşită cu muguri de nuferi. Deliciile se vor combina cu un vin ameţitor şi uimitor de gustos, din acel care  a fost adorat de Napoleon. 
 
Un pic mai mult de un sfert de secol în urmă, în tufişurile deşertului, s-a decis să se construiască un oraş. Momentan, aici se întind grădini, şoşotesc cascade şi se ridică hotele. Asta înseamnă Sun City- minune făcută de om. Aici se află cel mai mare parc acvatic „Albia Valurilor”, grădini fantastice în care cresc specii deosebite de flori şi copaci, iar pe străzi s-au instalat independent cazinouri şi restaurante, cluburi de naopte şi săli de concerte. În suburbia Sun-City- parcul naţional Pilanesburg- creaţie a mîinilor oemneşti. Acesta reuneşte aproape toată fauna din continentul african. În adîncurile parcului s-au ascuns hoteluri confortabile. O varietate de safari în orice moment al anului - un vis pentru iubitorii naturii! Vânătoarea este permisă numai în anumite zone de vânătoare şi nu costă puţin, dar merita! Aici poţi vîna chiar şi faimosul cincinal-  leu, leopard, bivol, elefant şi  rinocer alb.
 
Africa...frumuseţea ei, imposibil de descris fără să transmiţi acel val de admiraţie şi încîntare ce abundă la vedera apusului sîngeriu şi a oceanului furtunos. Cînd auzi răcnetul unui leu stînd la balconul hotelului. Cînd răsună sub ritmuri de tom-toms oraşul Cape Town. Africa este puternică ca un elefant şi imprevizibilă precum oceanul- te cucereşte pentru totdeauna! Luciul safirului negru al planetei orbeşte şi farmecă. 
Agenţia de turism OK TRAVEL oferă o vacanţă de neuitat în inima Continentului Negru. Managerii noştri vor găsi cel mai bun sejur în misterioasa Africă, magia căreia cu siguranţă vă va cuceri. 
 

Inapoi spre lista de țări

Oferte speciale

Ruta gradinilor
11 zile program
Africa de Sud

Partenerii nostrii